x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Remodelarea unei casei vechi

Remodelarea unei casei vechi

de Georgiana Teodorescu    |    19 Oct 2006   •   00:00
Remodelarea unei casei vechi
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala amplasata in mediul urban - consolidarea, extinderea si remodelarea unei cladiri existente

Aglomeratia fondului urban construit si starea de degradare a multor cladiri, precum si lipsa terenurilor virane construibile in oras determina dezvoltarea proiectelor de consolidare, extindere, remodelare a constructiilor existente. Acest proiect prezinta transformarea unei case, care nu corespunde normelor si standardelor de locuire din prezent, intr-o vila moderna ce exploateaza la maximum posibilitatile oferite de teren. Vila, in noua ei forma, cu regim de inaltime P+1+M, va avea 5 camere si o suprafata construita desfasurata de 220mp.

COMPOZITIA VOLUMETRICA

Pornind de la amprenta cladirii existente, a fost realizata o constructie cu linii moderne, alcatuita din volume simple, avand suprafete vitrate foarte mari; elementul spectaculos al compozitiei este dat de forma curba a peretelui dinspre curte, conferind unicitate si dinamism. Datorita orientarii nefavorabile fata de punctele cardinale, zona de curte fiind permanent umbrita si avand dimensiuni reduse, a fost compensata prin amenajarea unei terase la nivelul mansardei, cu pardosela din lemn pentru exterior si zone plantate. De asemenea, pentru o mai buna iluminare a spatiilor a fost creata o curte interioara in partea sudica, proiectata ca un element important al compozitiei.

DISTRIBUIREA SPATIILOR

La interior, etajele desemneaza functiuni diferite: la parter este organizata zona de zi, alcatuita din camera de zi separata de bucatarie si locul de luat masa printr-un hol complet vitrat, prevazut cu usi glisante pentru a putea fi transformat in spatiu exterior; la etaj este prevazuta zona de noapte, un dormitor matrimonial orientat catre sud, cu dressing, baie, birou si un dormitor secundar cu baie pe hol; la mansarda este amenajata o garsoniera, o camera spatioasa dotata cu baie si chicineta. Un element deosebit este semineul amplasat in camera de zi, exprimat atat la exterior cat si la interior. Acesta este pozitionat in mijlocul unei suprafete vitrate si este prevazut cu doua fete. In acest fel el poate fi privit atat din interiorul casei, cat si din curte.

PROIECTAREA

In realizarea unui proiect, specialitatile implicate nu pot fi tratate individual, ele trebuie sa conlucreze pentru a realiza un tot unitar. Arhitectura, structura si instalatiile asigura calitatile unei cladiri: frumusetea, functionalitatea, siguranta, confortul, eficienta si intretinerea in timp. Onorariul pentru proiectare completa: toate specialitatile - arhitectura, structura, instalatiile electrice, termice, sanitare - si toate fazele de proiectare - proiect pentru autorizatie de construire, proiect tehnic si detalii de executie pentru santier - 15euro/mp +TVA.

Pornind de la amprenta cladirii existente, a fost realizata o constructie cu linii moderne, alcatuita din volume simple, avand suprafete vitrate foarte mari; elementul spectaculos al compozitiei este dat de forma curba a peretelui dinspre curte, conferind unicitate si dinamism

45.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect: Karin Serban,
  • ×