x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Spectacol la bloc

Spectacol la bloc

18 Mai 2005   •   00:00

Un apartament de bloc poate deveni locuinta ideala cu o imagine contemporana, atunci cand se respecta proiectul specialistului. Interiorul prezentat este un exemplu excelent, care demonstreaza buna colaborare intre arhitect si beneficiar. O lucrare semnata de Anca Iorgoveanu, mobilierul fiind executat la comanda de FAR-EST

Foarte rar se intampla ca un specialist, designer sau arhitect, sa-si poata aplica fara restrictii din partea clientilor cunostintele si ideile atunci cand este solicitat pentru ambientari interioare. Apartamentul prezentat este un caz fericit, fara compromisuri majore, care demonstreaza abilitatile designerului Anca Iorgoveanu de a satisface cererile proprietarilor intr-un mod expresiv, confortabil si estetic.

Situata la ultimul etaj intr-un bloc din cartierul bucurestean Aviatiei, locuinta cu patru camere a suferit o transformare totala. Structura cladirii a permis desfiintarea zidurilor si, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, proiectul desingnerului a fost reusit materializat. Astfel, a rezultat o zona de zi ampla, in care coexista livingul, bucataria si locul de luat masa. Desi aceste functiuni comunica deschis, fiecare in parte este frumos individualizata prin delimitari subtile. Asezarea mobilierului, configurarea volumelor discrete false de la nivelul plafonului, modul de iluminare si prezenta unor elemente decorative personalizeaza fiecare destinatie in parte.

Livingului i s-a acordat un spatiu mai generos, cu loc de conversatie bine definit, prin pozitionarea pieselor albe, canapea, fotoliu, taburet, covor. Acestea sunt orientate spre elementul de interes al camerei de zi, respectiv semineul. Finisat cu piatra naturala, el este situat central pe zidul livingului, ceea ce creeaza o axa de simetrie pentru cele doua ansambluri de mobilier prezente in lateralele semineului. Fereastra ampla urmeaza a fi decorata cu perdele colorate din voal, dar si asa cladirile ce formeaza panorama de vizavi dau o imagine contemporana, dinamica locuintei.

Delimitarea camerei de zi fata de bucatarie este realizata prin mai multe modalitati: asezarea canapelei, prezenta volumului cu nise decorative, scafa discreta de la nivelul plafonului si pardoseala din lemn. Aceasta este, la randul ei, decupata pentru crearea unui artificiu decorativ cu pietre si sticla. O solutie interesanta ce demarca livingul si fata de sufragerie. Locul de luat masa este personalizat de un mobilier antic, corpurile de iluminat suspendate si tabloul figurativ.

Bucataria are forma literei "U". Astfel, s-a exploatat, prin conceperea mobilierului si dispunerea dotarilor specifice, intregul spatiu disponibil. Ansamblul modulelor ce formeaza mobilierul de aici este realizat in asa fel, incat majoritatea tevilor sa fie mascate, inclusiv burlanul corespondent hotei. Chiuveta, combina frigorifica, plita, cuptorul si hota sunt toate alese pentru a corespunde cromatic, textural si functional pentru crearea unei imagini moderne, care sa nu deranjeze prin criteriul tehnologic in raport cu deschiderea bucatariei catre camera de zi. Frontul de lucru este mascat de volumul cu cele trei nise ale livingului, iar pentru coerenta estetica, in prelungirea acestuia a fost materializat un loc de luat masa, gen bar.

Daca in camera de zi mobilierul este in contrast cu pardoseala, regula a fost pastrata si in bucatarie, dar, de aceasta data, nuantele sunt inversate. Acest lucru asigura un echilibru pe care numai un profesionist il poate imagina si apoi aplica atat de subtil.

Zona de noapte este in acord cu atmosfera din zona diurna. Formele geometrice, liniile drepte sunt asociate cu accente decorative inspirate de natura. De exemplu, in dormitorul matrimonial pardoseala este decupata pentru crearea unui aranjament cu pietre albe si crengi svelte din bambus. Nuante placute, calde de marouri si bejuri sunt combinate cu obiecte sau finisaje monocrome albe, atat in camera principala de baie, cat si in dormitorul matrimonial.

Un apartament deosebit, a carui atmosfera contemporana surprinde prin simplitatea elegantei liniilor, a volumelor, a finisajelor si a modului de iluminare. Piese de mobilier de marca sunt combinate cu finisaje clasice si ansambluri realizate pe comanda, dupa proiectul designerului. Ambientarea este una dintre cele mai reusite semnate de Anca Iorgoveanu si asta datorita excelentei colabora ri cu beneficiarii, care si-au dorit o locuinta spatioasa, moderna si confortabila, lasand specialistului libertatea necesara pentru a materializa cu succes acest lucru.

Arhiva Ideal Decor
×