x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Texte şi imagini imprimate pe flori naturale, cu o tehnologie bazată pe laser!

Texte şi imagini imprimate pe flori naturale, cu o tehnologie bazată pe laser!

de Alina Iancu    |    27 Mar 2010   •   00:00
Texte şi imagini imprimate pe flori naturale, cu o tehnologie bazată pe laser!

Dăruitul florilor face parte din categoria gesturilor veşnic la modă, a acelora care nu se demodează niciodată şi asupra cărora lumea modernă cu ale ei tehnologii nu are cum să intervină! Nu se compară şi nu poate fi înlocuit cu nimic acest gen atât de personal care emană în acelaşi timp emoţia celui care primeşte, cât şi a celui care oferă flori.



Inovaţia şi tehnologia vremurilor moderne nu a ocolit însă domeniul acesta al florilor ajungându-se până la schimbarea mirosului sau a coloritului obişnuit al florilor. Şi nu numai...

Tocmai la asta vom face şi noi referire în acest material, respectiv la o tehnologie ce transformă petala unei flori într-un suport tocmai bun pentru imprimarea de texte sau de imagini inspirate de un sentiment sau altul ori de un eveniment sau altul din viaţă.
La fel cum foaia obişnuită de hârtie se umple prin imprimare, de semnificaţia conţinutului textual sau ilustrativ pe care tu i-l atribui, la fel se poate întâmpla şi cu petala unei flori.

CUM ŞI PE CE SE POATE IMPRIMA
Acest concept a apărut în România doar de un an, însă el există de ceva vreme pe plan internaţional. Printre cele mai cunoscute firme care deţin tehnologia imprimării pe flori se numără şi Speaking Roses, companie de origine americană care, începând cu anul trecut a ajuns şi în Bucureşti. Procedeul, unic în România, implică o tehnologie complexă, bazată pe laser care permite imprimarea imaginilor pe flori naturale, făra să le afecteze sau să le deterioreze.

Cei mai căutaţi de clienţi sunt trandafirii. De altfel, aceştia sunt şi preferaţii companiei şi nu numai datorită frumuseţii lor, ci şi faptului că au petale mari care pot fi uşor inscripţionate. La fel de bine se poate imprima şi pe cale sau orhidee care deşi par fragile se număra printre florile rezistente, care au o durată de viaţă crescută chiar şi în vază.

MESAJE VII
"Te iubesc", "La mulţi ani!" sau "Paşte fericit" sunt cele mai căutate mesaje ale acestei perioade. Pot fi imprimate şi imagini reprezentative pentru persoana căreia urmează să le dăruţi sau texte personalizate, cei implicaţi în această afacere vă stau la dispoziţie în acest sens cu sfaturi avizate. Practic, florile pot fi imprimate cu orice tip de mesaj, fotografie sau logo.

Odată imprimată, imaginea nu mai poate fi ştearsă, iar floarea şi implicit mesajul pe care îl poartă poate fi păstrată ca amintire chiar şi după ce se ofileşte.

ÎNTREŢINERE
Tehnologia de imprimare şi materialele folosite nu afectează cât de puţin calitatea sau durata vieţii plantelor. Nici tratamentul aplicat ulterior florilor inscripţionate cu această tehonlogie cu laser nu trebuie să fie diferit de cel specific florilor normale. Au nevoie doar de multă apă, nu foarte rece şi foarte proaspăta (drept pentru care este indicat să o schimbaţi o dată la două-trei zile). De fiecare dată când faceţi acest lucru asiguraţi-vă că nu uitaţi să tăiaţi câţiva centimetri din codiţele florilor pentru a le împrospăta şi pe ele.

Mesajele inscriptionate sunt permanente şi nu pot fi şterse ceea vă permite chiar să stropiţi florile cu un pulverizator pentru un plus de prospeţime. Acest gest le va mări durata de viaţă şi le va evidenţia şi mai mult frumuseţea.

PROCEDURA DE COMANDĂ
Când vine vorba de aranjamente florale aspectul înseamnă totul. Buchetul trebuie să fie armonios, iar modul de prezentare unic. Dacă doriţi mai mult decât o floare inscripţionată puteţi alege unul dintre aranjamentele postate pe site-ul www.speakingroses.ro, însă dacă vreţi să realizaţi ceva unic puteţi comunica ideile pe care le aveţi o dată cu comanda. Aceasta poate fi făcută online pe site-ul menţionat sau telefonic. Preţurile încep de la 15 lei.

Comenzile pentru Bucureşti sunt livrate în aceeaşi zi în intervalul a trei ore. Pentru restul ţării însă este necesar să faceţi comanda cu 24 de ore înainte. George Papagheorghe, managerul Speaking Roses Romania, ne-a spus că în afară de florile inscripţionate, buchetele pot fi livrate la domiciliu de curierii firmei care au o ţinută specială.

×
Subiecte în articol: idei originale