x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 5 fructe exotice sănătoase și delicioase pe care nu trebuie să le ratezi

5 fructe exotice sănătoase și delicioase pe care nu trebuie să le ratezi

de Redacția Jurnalul    |    14 Sep 2023   •   20:30
5 fructe exotice sănătoase și delicioase pe care nu trebuie să le ratezi
Sursa foto: Hepta

Fructele sunt unele dintre cele mai sănătoase și delicioase alimente. În plus, au și nenumărate beneficii pentru sănătate deoarece conțin vitamine, minerale, antioxidanți.

Cinci fructe exotice pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață. Îți oferă un plus de energie în orice parte a zilei

Acestea pot fi consumate crude ori preparate sub formă de compoturi ori în diverse deserturi. De asemenea, fructele conțin sodiu și grăsimi în cantități mici, ceea ce le recomandă mai ales pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare. 

Iată 5 fructe exotice pe care nu trebuie să le ratezi și care îți oferă și un plus de energie:

1. Fructul miracol

Se găsește în Africa de Vest. Mai mult, acest fruct miracol,

Numit și Synsepalum dulcificum, se g[se;te ]n Africa  de Vest. Este de mici dimensiuni și are un gust dulce-acrișor. Sucul se poate amesteca într-o băutură cu lămâie sau lime, potrivit spynews.ro.

2. Fructul Kivano

Are țepi și culoare galben-portocalie. Mai este cunoscut și sub numele de "pepene cu coarne". Are pulpa moale și verde. Ete o combinație între un castravete și un pepene, cu gust de banană, castravete, dovlecel zucchini și kiwi. Este fsărac în calorii și are un conținut bogat de magneziu, potasiu și vitaminele A și C.

3. Mangustan sau mangosteen

Fructul arborelui Garcinia mangostana are o nuanță de roșu-închis sau purpuriu, cu o pulpă albă delicioasă, dulce și foarte suculentă. Este bogat în fibre și sărac în calorii.

4. Kumquat

Seamănă cu o portocală în miniatură, oval. Este bogat în fibre dietetice și are conține vitamina C, magneziu, calciu și potasiu.

5. Fructul dragonului

Cunoscut și sub numele de pitaya, Fructul dragonului este originar din America de Sud, America Centrală și Mexic, însă crește și în unele regiuni din Asia.

Seamănă la gust un pic cu o combinație de pară,kiwi și pepene verde. Ete bogat în fibre, calciu, vitamina C, complexul de vitamine B și are foarte puține calorii.

×
Subiecte în articol: fructe exotice