x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 9 cele mai scumpe mărci de ciocolată din lume

9 cele mai scumpe mărci de ciocolată din lume

de Giulia Anghel    |    21 Dec 2022   •   17:42
9 cele mai scumpe mărci de ciocolată din lume
Sursa foto: Hepta

Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume, o încântare pentru trup, minte și suflet. Produsele din ciocolată s-au diversificat, de-a lungul timpului, în feluri și forme de neimaginat. 

Gândul la boabele de cacao bogat aromate, transformate în ciocolată, este suficient pentru a ne tenta. Ducând lucrurile mai departe, ambalată într-o cutie Swarovski, ciocolata capătă o notă de lux și opulență, scrie lifestyleasia.com. 

Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 7 iulie pentru a ne aminti în fiecare an că acest produs uimitor a ajuns pe continentul european în jurul anului 1550. 

Așa se face că marii producători au dus la nivel de artă creațiile lor din...ciocolată. Iată care sunt cele mai scumpe mărci din lume:

Casa Knipschildt

A fost înființată de ciocolatierul danez Fritz Knipschildt în 1999. Café Chocopologie din Norwalk este probabil cel mai bun loc pentru a vă răsfăța papilele gustative cu batonul de ciocolată neagră bogat și decadent, dar și cu trufele pe care marca premium le are de oferit.

La Madeline au Truffe a fost desemnată „cea mai scumpă ciocolată din lume” de către revista Forbes în 2009. Minunatul ganache de ciocolată este făcut din 70% ciocolată neagră Valrhona, smântână, zahăr, ulei de trufe și vanilie. O trufă rară din Perigord francez (o ciupercă rară) este învăluită de acest ganache bogat și apoi rulată în pudră de cacao.

Fiecare La Madeline au Truffe este făcută la comandă și are o perioadă de valabilitate de numai 7 zile. Este prezentată pe un pat de perle din zahăr închis, într-o cutie din aur legată cu o panglică. Dacă vă place ganache-ul de ciocolată neagră, atunci această creație este cea pe care trebuie să o încercați. Costă 250 de dolari bucata.

DeLafée din Elveția

Dacă doriți să gustați luxul, nimic nu este mai bun decât să vă răsfățați cu niște praline fine elvețiene învelite în foiță de aur comestibilă.

DeLafée este o marcă elvețiană cunoscută pentru amestecul său unic și încântător de ciocolată și aur. Trufele aurii sunt făcute din boabe de cacao, ulei de cocos, zahăr, unt de cacao, vanilie și lapte praf. Un ingredient special este foita de aur de 24 de karate, care le adaugă o notă de extravaganță.

Cutia DeLafée este un cadou mult râvnit, care cuprinde 8 praline elvețiene fine, acoperite cu aur comestibil de 24 de karate. În plus, cutia vine cu o monedă antică din aur elvețian care a fost emisă între anii 1910 - 1920. Această cutie de ciocolată costă 470 de franci elvețieni, adică aproximativ 490 de dolari.

Guylian

Marcă renumită de ciocolată belgiană de lux, Guylian este cunoscută pentru creațiile sale unice din ciocolată, în special pentru emblematicele scoici de ciocolată și căluți de mare.

La producerea acestora se folosește unt de cacao pur 100% și umplutură de pralină din alune de pădure caramelizate și prăjite.

Fondată de Guy Foubert în 1958, Guylian folosește ciocolată belgiană fină, alcătuită dintr-un amestec rafinat de boabe de cacao din Africa de Vest. 

To' Ak

Nu este o exagerare să numim această marcă de ciocolată ecuadoriană una dintre cele mai apreciate case din lume.

Unul dintre produsele lor emblematice este seria To’ak Art Guayasamín. Costă 450 de dolari și este un omagiu adus lui Oswaldo Guayasamin, unul dintre cei mai mari artiști din Ecuador.

Seria Art este alcătuită din „două ediții vintage de ciocolată To’ak cu personalități total diferite, amestecate cu grijă într-o expresie frumoasă și excepțional de echilibrată a ciocolatei negre ecuadoriene”.

Producătorul lasă la macerat boabele de cacao rare într-un butoi din stejar, plin cu coniac francez timp de 4 ani pentru a obține notele rustice de pământ, așa cum mărcile de whisky își păstrează băuturile în butoaie speciale din lemn.

Maison Richart

Pentru iubitorii de ciocolată care doresc să-și depășească limitele și să experimenteze noi gusturi, Maison Richart este unul dintre cele mai bune și scumpe mărci de ciocolată din lume. Caracterizate de notele tropicale de fructe citrice, ciocolatele Richart reprezintă un răsfăț neprețuit.

Creația lor iconică Palets d’Or este pur și simplu genială. O mușcătură din stratul crocant de ciocolată neagră al acestor mici delicii pătrate dezvăluie un interiorul de ganache cremos și neted, făcut din Bresse și cacao de origine peruană. Ducând lucrurile mai departe, topingul este făcut din aur comestibil. Ca să nu mai vorbim de nota amăruie care o diferenţiază de celelalte bomboane de ciocolată.

Maison Richart fabrică unele dintre cele mai bune și minunate ciocolate din lume din 1925. Colecția lor de coșuri cadou Palets d'Or costă 122 de dolari. Cutia Infuzely este compusă din 81 de bomboane de ciocolată cu lapte și umpluturi din fructe, și costă 185 de dolari. 

Amedei Toscana

Poate că ați auzit destul de des de ciocolată artizanală, dar Amedei creează unele dintre cele mai delicioase și mai fastuoase ciocolate din lume. Un baton de ciocolată Amedei Porcelana de 50 de grame costă 12 dolari. 

Cu sediul în Pontedera din Toscana, Italia, compania controlează întreaga producție, de la aprovizionarea cu materii prime până la ieșirea batoanelor pe ușă. 

Amedei Toscana a primit 92 de premii naționale și internaționale pentru creațiile sale dextraordinare. De asemenea, a fost recompensat de mai multe ori cu premiul „Golden Beans” al Academiei de Ciocolată din Londra.

Ciocolata Porcelana este una dintre cele mai scumpe produse de Amedei, iar tabletele de ciocolata costă curca 11 dorlari pentru 50 de grame. Își datorează numele texturii delicate, albe și translucide a boabelor de cacao numite Criollo. Acestea sunt amestecate cu zahăr din trestie, unt de cacao, alune, fructe și nuci. Ciocolata Porcelana a primit, de asemenea, mai multe premii printre care „Best Bean to Bar” și „Best Dark Chocolate Bar” ale Academiei de Ciocolată. Pralinele făcute din cacao amară, coniac, vin, rom și alune costă 18 dolari pentru 80 de grame.

Vosges Haut Chocolat

O altă marcă de ciocolată scumpă, care experimentează și infuzează arome destul de neobișnuite în ciocolată, este acest magazin de ciocolată din Chicago, deținut de bucătarul Katrina Markoff.

Cine ar fi crezut că ciocolatele delicioase pot avea ca arome bacon, wasabi, curry indian, chilli și susan? Dar Vosges Haut Chocolat a riscat iar creațiile sale sunt demențiale. De fapt, trufele cu slănină afumată sunt ceva ce nu ai vrea să ratezi. Gama de ciocolate artizanale gourmet, inclusiv bomboanele Dulce de Leche, batoanele de ciocolată neagră, machengo (brânză tradițională spaniolă din oaie) și cireșe, trufele ganache cu caramel, ciocolata cu lapte cu ghimbir, turmeric, vă vor însufleți cu siguranță papilele gustative.

Orice comandă costă circa 69 de dolari, iar una dintre opțiunile lor populare de cadouri este cutia de lux, la prețul de 325 de dolari, care cuprinde colecția de trufe exotice, precum și o sticlă de șampanie Krug. Toate articolele sunt ambalate elegant într-o cutie mov iconică.

MarieBelle New York

„Viața înseamnă plăcerea și fericirea pe care le găsim în mâncare, artă și frumusețe”, spune ciocolatiera Maribel Lieberman.

Născută în Honduras, ea duce ciocolata la nivel de artă. Cutia albastră Ganache Cien cuprinde 100 de bucăți de ganache-uri delicioase realizate manual. Costă 290 de dolari, dar prețul vi se va părea mic atunci când veți descoperi piesele de artă dinăuntru. 

MarieBelle New York a cucerit inimile mai multor celebrități precum Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Whoopi Goldberg, Kirsten Dunst, Ralph Fiennes și Susan Sarandon.

Hotel Chocolat

Câștigător al numeroaselor premii oferite de-a lungul anilor de Academia de Ciocolată, Hotel Chocolat este un nume de top în Marea Britanie. A fost deschis în 2004, în nordul Londrei, și de atunci a redefinit forma, gustul și textura ciocolatei tradiționale britanice. Lesa uriașă a miliardarului costă 5 dolari, are 77 de grame, și este un amestec delicios de caramel, ciocolată cu lapte și alune.

Produsele conțin mai mult cacao decât zahăr și, prin urmare, este o opțiune mai sănătoasă.

Cutia Everything Chocolate este cel mai bun cadou pentru cei care nu se pot hotărî ce să ofere din multele opțiuni ale acestui brand de lux. Costă aproximativ 35 de dolari, pentru 444 de grame, și conține baton de ciocolată, plăci de caramel sărat și trufe.

×