x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Andu găteşte supă verde cu vitamine

Andu găteşte supă verde cu vitamine

26 Iun 2010   •   00:00
Andu găteşte supă verde cu vitamine
5784-124679-img_0219.jpgOrice bebe-chef ştie că vara este un anotimp în care pieţele sunt pline de legume şi fructe. Cât vezi cu ochii, tarabele sunt pline de cartofi, varză, castraveţi verzi sau roşii, salată verde, ceapă şi alte legume. Aşezate în grămezi din ce în ce mai mari, vezi şi mere, pere sau cireşe, căpşune sau caise. Zmeura şi menta verde te poftesc la o îngheţată făcută acasă din fructe proaspete sau la un suc din pere, portocale sau pepeni galbeni parfumaţi.

Zilele acestea a plouat afară şi s-a mai răcorit puţin, aşa că am făcut cu mami o mică incursiune în piaţă. În afară de fructele şi legumele cumpărate special pentru sucul meu magic de la ora 10.00, am cumpărat mazăre, spanac şi câţiva cartofi noi. Aşa... de poftă. Ajunşi acasă, ne-am gandit că n-ar fi rău dacă am face o supică plină de vitamine. Am putea încerca cu o supă de roşii sau una de cartofi..., dar parcă mai bună este cea de spanac şi mazăre. Mami a pus spanacul într-un lighean şi l-a clătit, lăsându-mă şi pe mine să mă "bălăcesc" în apă, spălându-l cot la cot cu ea. L-a scurs de apă şi l-a pus într-un castron, a scos mazărea din teci şi a spălat-o, apoi a început să curăţe câteva cepe. Moment în care am tulit-o rapid din bucătărie, nu de alta, dar aşa bebe-chef cum sunt, nu-mi place să plâng din cauza unei cepe prea parfumate.

În drumul meu am fost întâmpinat de atâtea maşinuţe, mingi şi cărţi de poveşti, încât am uitat că trebuia să particip la prepararea supei. Când m-am întors târziu în bucătărie de la joacă, mami aproape că terminase de fiert supa. A mai condimentat-o puţin, a fiert-o încă zece minute şi... gata! Ba nu... parcă nu-mi place aşa... Mi-am exercitat şi de această dată statutul de bebe-chef şi le-am spus că eu vreau să fie supă-cremă. Şi... supă-cremă a devenit. Ce-mi place când sunt ascultat... chef vreau să fiu şi când voi fi mare!


Supă-cremă de spanac şi mazăre
5784-124678-supasaintgermain1.jpg● Ingrediente:
o legătură de ceapă verde, un căţel de usturoi, două linguri cu ulei de măsline, doi cartofi, 600 g spanac verde, 300 g mazăre, o linguriţă cu mentă verde, 100 ml smântână, o lămâie, sare, piper, cimbru.
● Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la fiert împreună cu mazărea spălată. Se condimentează, se fierb până se înmoaie, se adaugă ceapa verde curăţată şi tocată mărunt şi spanacul tăiat bucăţi. Se fierbe încă zece minute, se adaugă suc de lămâie după gust, cimbru, sare şi piper dacă mai este nevoie. Se opreşte o parte din legume într-un bol iar restul ingredientelor se pasează cu un blender. Se adaugă legumele oprite, menta tocată, uleiul de măsline şi usturoiul pisat. Se mai fierbe cinci minute, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească zece minute. Se pune în farfurii sau boluri, se adaugă smântână şi cimbru proaspăt şi se serveşte imediat.


SFATURI DE LA BUNI
I-am mulţumit lui buni pentru masă, lăudându-i supa, dar şi cerându-i pentru voi un mic sfat... gastronomic. Şi ea mi l-a dat cu drag.
Dragi copii şi bebe-chef, pentru ca supa cremă de spanac cu mazăre să aibă un gust răcoritor şi să fie parfumată, adăugaţi menta doar la sfârşit, după ce luaţi supa de pe foc, căci altfel îşi pierde mirosul şi proprietăţile curative.

×
Subiecte în articol: bebe chef