Mod de preparare:
1 Într-un bol se pun untul cu untul de arahide, zahărul brun, ouăle şi sarea, 5 g de bicarbonat de sodiu, laptele şi 3 g de scorţişoară.
2 Se presară seminţele de in, nucşoara şi cuişoarele măcinate, se mixează, se adaugă făina şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit de moale ce poate fi luat cu linguriţa.
3 Se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun seminţe de rodie pe fiecare grămăjoară şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 10-12 minute, se scot cu o spatulă pe un tocător şi se lasă să se răcească.
4 Zahărul tos, 300 ml apă, 10 g de amidonul, coaja rasă de portocală şi sucul de portocală se amestecă într-o oală şi se fierb la foc mic până se îngroaşă.
Sfat: Biscuiţii se servesc cu sosul de portocale cald sau rece, presăraţi cu mentă tocată.
Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro