x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Biscuiţi cu rodie şi portocale

Biscuiţi cu rodie şi portocale

18 Ian 2011   •   21:54
Biscuiţi cu rodie şi portocale
147152-bucate13-20-page-6-image-0002.jpgIngrediuente: 125 g unt, 250 g unt de arahide, 250 g zahăr brun, două ouă, 65 ml lapte, bi­car­bonat, sare, 5 g scorţişoară, 240 g făină, două portocale, apă, amidon, o rodie, scorţişoară, 2 g nucşoară, două cuişoare, 10 g se­min­ţe de in, mentă, zahăr tos.

Mod de preparare:
1 Într-un bol se pun untul cu untul de arahide, zahărul brun, ouăle şi sarea, 5 g de bicarbonat de sodiu, laptele şi 3 g de scorţişoară.

2 Se presară seminţele de in, nucşoara şi cuişoarele măci­nate, se mixea­ză, se adaugă făina şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit de moale ce poate fi luat cu linguriţa.

3 Se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun seminţe de rodie pe fiecare grămăjoară şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 10-12 minute, se scot cu o spatulă pe un tocător şi se lasă să se răcească.

4 Zahărul tos, 300 ml apă, 10 g de amidonul, coaja rasă de portocală şi sucul de portocală se amestecă într-o oală şi se fierb la foc mic până se îngroaşă.

Sfat: Biscuiţii se servesc cu sosul de portocale cald sau rece, presăraţi cu mentă tocată.
Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: preparate dulci