x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Caut portocala timida"

"Caut portocala timida"

de Mara Raducanu    |    Anna Borca    |    09 Apr 2006   •   00:00
"Caut portocala timida"

In Evul Mediu, viitoarea nevasta se alegea dupa fructele preferate. Portocalele atrageau doamnele ti-mide, cu simt al umorului si mister.

V-ati gandit vreodata ca fructele pe care le consumati de obicei spun multe despre personalitatea dumneavoastra?

In Evul Mediu, barbatii isi luau neveste dupa felul in care "candidatele" isi alegeau din fructele oferite de viitorii "proprietari". Preferintele pentru mere, pere, portocale, capsuni, struguri, ananas, piersici sau a altor fructe daruite de Dumnezeu caracteriza persoana care le "ingurghitase".

SIMBOLURI. Cateva exemple: daca "Dulcineea" prefera marul, "fruct al discordiei, atribuit lui Paris", "masculul" intelegea ca persoana era lipsita de romantism, dar era o fire puternica si o persoana de incredere; portocalele atrageau doamnele timide, care cucereau barbatii prin modestie, mister, inteligenta si un apreciat simt al umorului; iubitoarele de capsuni preferau confortul si luxul, preamarindu-si starea materiala dobandita; un sarm aparte aveau doamnele care degustau perele, ele erau seducatoare, adorand sa fie rasfatate si purtate pe brate (in China, para simboliza caracterul efemer si fragil al existentei umane); strugurii sunt deliciul doamnelor care se tem de singuratate si prefera sa-si traiasca viata din plin.

STUDII. Sexologii vremurilor noastre nu s-au lasat mai prejos ca aceia din Evul Mediu. Dupa cum ne informeaza un site rusesc, acestia au ajuns la concluzia ca si barbatii pot fi caracterizati in functie de fructele ce le prefera. Astfel, daca unui barbat ii plac merele, considerate ca "fructe ale cunoasterii si libertatii", denota ca este un ins conservator si traditionalist, sigur pe ce stie si ce vrea.

Iubitorii de portocale sunt o combinatie ideala pentru doritoarele de senzatii de neuitat, pentru ca acestia stiu sa ofere placeri si, culmea, nu dau de banuit!

Intr-un "Dictionar al simbolurilor" mai aflam ca portocala, ca toate fructele cu samburi multi, este si un semn al fecunditatii. De aceea, in China, baietii ofereau fetelor portocale, ceea ce reprezenta o cerere in casatorie; sau, in Vietnam, tinerilor casatoriti li se dadeau aceste fructe ca un indemn la prolificitate.

Despre iubitorii de piersica, fruct considerat simbol al primaverii, al casatoriei, al puritatii si fidelitatii, dupa acelasi "Dictionar al simbolurilor", se spune ca isi aleg greu partenera de viata, sunt predispusi la tot felul de "experimente", dovedesc masochism, acceptand injosirea si dezamagirea.

Onorabilelor si onorabililor, alegerea va apartine!

×
Subiecte în articol: bucataria de week-end