Ciorba de pasăre cu ouă fierte se pregătește în unele zone ale țării pentru masa de Sfinții Împărați. Unele credinţe populare stabilesc începutul verii chiar de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena (21 mai). Tot această zi trebuie privită ca dată-limită la care se mai pot semăna terenurile cu porumb, ovăz şi mei.
(...) O poveste populară spune că soarele a apărut dintr-un ou. Cu foarte multă vreme în urmă, un om avea un ou pe care-l ţinea mereu încuiat într-o ladă. Într-una din zile, pe când era plecat cu treburi, vecinul a intrat în casă şi a scos oul. De atunci se spune că acesta s-a transformat în soarele ce arde pe cer vara şi coace recoltele. (...)
Primul ou pe care-l face vreo găină neagră trebuie mâncat pe dată, căci se crede că astfel sunt alungate toate farmecele. Ca să fie păstrate pentru mai mult timp, ouăle se acoperă cu făină sau cenuşă. Uneori gospodinele găsesc într-un ou două gălbenuşuri şi tare mult se bucură, căci este semn de belşug şi spor.
Ciorba de pasăre cu ouă fierte, pentru masa de Sfinții Împărați - rețeta
Ca sa rămânem în poveste, azi vom gati o ciorba de pasare de curte, cu ouă fierte.
Ai trebuinta de: o pasăre de un kilogram, 200 g morcovi, 2.500 ml apă, 150 g ţelină, 150 g păstârnac, 500 g roşii, 100 g ardei gras, 250 g ceapă, 50 g pastă de tomate, borş, o mână de orez (facultativ), ulei, tarhon, sare, piper și câte un ou pentru fiecare mesean.
..............
Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI