x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce este cresonul, unul dintre cele mai nutritive alimente

Ce este cresonul, unul dintre cele mai nutritive alimente

de Andreea Tiron    |    09 Mar 2024   •   06:20
Ce este cresonul, unul dintre cele mai nutritive alimente
Sursa foto: Pixabay

Lepidium sativum, numit la noi și năsturel, măcriș de baltă sau hreniță este o plantă din familia cruciferelor, cultivată pentru frunzele ei întrebuințate ca salată sau condiment.

Potrivit cumvaplace.ro, originea plantei este în Orientul Mijlociu, de unde s-a extins în Europa și Asia, ajungând inclusiv pe teritoriul țării noastre. Aici, cresonul este atestat ca făcând parte din flora spontană a Bucureștiului în anul 1912, de profesorul Zacharia Panțu.

În prezent, cresonul poate fi întâlnit în stare sălbatică în pădurile din județul Ilfov. Cresonul este unul dintre cele mai bogate în nutrienți dintre toate alimentele, așa cum este măsurat de Indicele de densitate nutrientă agregată (ANDI), ceea ce înseamnă că una dintre cele mai aromate verdețuri pe care le puteți mânca.

În plus, cresonul este un aliment natural sărac în calorii, fără grăsimi, fără colesterol și cu foarte puțin sodiu. Conține iod și vitamina C, fiind și o sursă bună de vitamina A și K. Se mai spune despre el că ar conține mai mult fier decât spanacul!

 

×
Subiecte în articol: creson aromat nutritiv