x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivalul. Copiilor.

Festivalul. Copiilor.

01 Iun 2011   •   21:00
Festivalul. Copiilor.

Timp de cinci zile – 1, 2, 3, 4 si 5 iunie –, Parcul Tineretului (intrarea din fata Liceului 'Gheorghe Sincai'), din Capitala, este gazda 'Festivalului Copiilor', eveniment organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) in parteneriat cu Fundatia Mereu Aproape. Manifestarea, organizata cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, a ajuns deja la cea de-a doua editie. Copiii au ocazia sa se intalneasca astfel cu simpaticul motan Garfield, care le va ca­lauzi pasii prin atelierele de creatie ce vor fi deschise, nu­mai pentru ei, pe toata durata festivalului.

Cei mici au gasit aici numeroase surprize precum concursuri artistice si gastronomice, numeroase ateliere de creatie, in care prichindeii vor invata, sub directa indrumare a unor specialisti, cum sa picteze pe oua, pe carton sau pe placi de lemn, cum sa sculpteze in fructe cu diferite unelte, ateliere de cul­tura si educatie civica etc. Asociatia Culturala Euro Est Altenativ impreuna cu Fundatia Mereu Aproape le promit copiilor, dar si parintilor si bunicilor, cinci zile de distractie maxima cu muzica, dansuri, jocuri, premii, precum si o calatorie cu balonul in zilele de 5 si 6 iunie, pe deasupra parcului, la care se pot inscrie toti prichindeii care au participat la ­activitatile din timpul saptamanii. (M.B.)

Concursuri
Editia a 49-a a targului organizat in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, ce s-a des­fa­surat in zilele de 28 si 29 mai, a fost dedicata copiilor. Pe langa produsele traditionale care sunt deja binecunoscute de bu­cu­res­teni, elevii claselor V-VIII au parti­ci­pat la concursuri pe teme gastronomice, cum ar fi: Traseul bran­zei de burduf, al carnatilor de porc de Mangalita, al mierii etc. La finalul competitiei, elevii au cas­ti­gat premii gustoase de la produ­catorii aflati in Parcul ASAS. (M.B.)

Cupa Valea Prahovei in Arta Culinara
Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, membra a WACS (Word Association of Chefs Societies), a organizat in zilele de 28 si 29 mai concursul profesional regional 'Cupa Valea Prahovei in Arta Culinara'. Evenimentul a avut loc in Piata Garii din Predeal, in judetul Brasov, si a reunit profesionistii din domeniul gastronomiei si ospitalitatii regionale. ANBCT-Romania continua strangerea de fonduri pentru sustinerea Asociatiei profesionale din Japonia 'All Japan Chefs Association', printr-o expozitie de arta culinara cu vanzare. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar