x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Licoarea sufletului

0
Autor: Cristina Andreea Catana 14 Iun 2006 - 00:00
Licoarea sufletului

CAIET DE RETETE
Prietenii si amintiri intr-un strop de cafea fierbinte

CAIET DE RETETE
Prietenii si amintiri intr-un strop de cafea fierbinte

Uneori o cafea buna in zorii zilei ne poate schimba dispozitia. Ne poate trezi, ne poate bine-dispune si astfel iesim din casa cu zambetul pe buze. Cafeaua este pretextul pe care il folosim pentru a ne vedea cu prietenii, pentru a sta de vorba si a afla ce mai este nou in viata fiecaruia. Cafeaua este licoarea care se potriveste oricarei ocazii.

La filtru, espresso, cappuccino sau in combinatie cu alcool, cafeaua este un stimulent extraordinar pentru trup si minte.

RITUALURI. Cafeaua este prietenul studentilor care stau si invata pana dimineata, al celor care lucreaza noaptea, al scriitorilor care au nevoie de un impuls aromat, al celor care se trezesc in zori… Fiecare avem ritualul nostru de a bea aceasta licoare. Incepem cu ceasca preferata. Continuam cu indulcitorul care poate fi zaharina, zahar alb sau brun sau poate iubim pur si simplu cafeaua neagra. Apoi, avem un coltisor al nostru unde ne refugiem pentru a savura aroma unei cafele proaspete. La masa din bucatarie, la birou, citind ziarele, pe balcon sau terasa… Cafeaua, prin tot ceea ce inseamna ea in viata noastra, creeaza obisnuinte de care ne dezvatam cu greu. O data ce obiceiurile legate de ea ne-au intrat in sange cu greu vom putea sa facem altfel.

AMINTIRI. Cafeaua trezeste amintiri. Ne aducem aminte de o privire anume, de o melodie draga, de un sarut, de o strangere de mana. Toate le asociem cu gustul cafelei. Nu e numai o memorie a gustului, ci o memorie care ne invadeaza toate simturile, pentru ca aceasta licoare are magia ei pe care nu o putem ignora.

Cafeaua poate fi bautura care ne insoteste din anii tineretii pana in cei ai batranetii, imbiindu-ne, trezindu-ne si invaluindu-ne in savoarea ei deosebita.

CAFEA IRLANDEZA

  • INGREDIENTE: un pahar cu vin incalzit, cafea, 50 ml whisky irlandez, un sfert de ceasca cu frisca tare, scortisoara.
  • PREPARARE: Se pune cafeaua in paharul cu vin incalzit. Se adauga crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza apoi cu scortisoara.
  • CAFEA NEAGRA

  • INGREDIENTE: cafea proaspata, doua lingurite cu sirop de ciocolata, o lingurita cu sirop de cirese, fulgi de ciocolata, cirese, frisca.
  • PREPARARE: Se amesteca bine intr-un pahar cafeaua, siropul de ciocolata si siropul de cirese. Apoi, se acopera cu o lingurita cu frisca. Deasupra se pun fulgii de ciocolata si se orneaza fiecare ceasca cu cate o cireasa proaspata.

    CAFFEE GLACE

  • INGREDIENTE: 1,5 l cafea preparata la filtru si racita, zahar, frisca dupa gust.
  • PREPARARE: Se toarna 450 ml cafea in tavitele pentru cuburi de gheata si se congeleaza. Se indulceste restul de cafea cu zahar, dupa gust. Se acopera si se lasa sa se raceasca in frigider. Se scot cuburile din tavite si se pun intr-o cana impreuna cu cafeaua racita. Se serveste in pahare, cu frisca.


    CAFEA AURIE

  • INGREDIENTE: cafea fierbinte, 10 ml triplu sec, 10 ml Amaretto, 10 ml whisky, 10 ml lichior de alune, scortisoara, frisca, ciocolata.
  • PREPARARE: Se pun toate ingredientele, cu exceptia cafelei si a scortisoarei, intr-un pahar de whisky. Se adauga cafeaua si scortisoara si se amesteca. Se orneaza cu frisca si cu fulgi de ciocolata.

    OLANDEZUL ZBURATOR

  • Ingrediente: 100 g frisca, o lingurita cu zahar, 500 ml cafea proaspata si tare, 80 ml lichior de oua, o lingurita cu cacao, o lingurita cu pudra de cafea.
  • PREPARARE: Se incalzesc patru cani. Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga cafeaua si lichiorul de oua si se imparte compozitia in cele patru cani. Se pune frisca deasupra fiecarei cafele si se orneaza cu cacao si cafea pudra.
  • CAFEA CARAIBIANA

  • INGREDIENTE: 25 ml lichior de crema de ciocolata, 25 ml rom negru, cafea fierbinte, frisca, scortisoara.
  • PREPARARE: Pe marginea paharului se pune suc de lamaie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul. Peste acestea se adauga cafeaua si se acopera cu frisca. La final, se decoreaza cu scortisoara.

    CAFEA TONIC

  • INGREDIENTE: 6 cesti cu cafea tare, 6 linguri cu smantana, 6 linguri cu coniac, 12 lingurite cu zahar, 6 cuburi cu gheata.
  • PREPARARE: Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca bine cu smantana, bine batuta, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se toarna lichidul in termos, adaugandu-se cuburile de gheata.

    VOTCA ESPRESSO

  • INGREDIENTE: cuburi de gheata, 60 ml votca, 30 ml espresso, doua picaturi de sirop de zahar, o picatura de lichior de cafea.
  • PREPARARE: Se pun toate ingredientele intr-un shaker si se amesteca foarte bine. Apoi se toarna cocteilul intr-un pahar de Martini si se decoreaza cu trei boabe de cafea.

    CAFEA BORGIA

  • INGREDIENTE: doua cesti cu cafea italieneasca tare, doua cesti cu ciocolata fierbinte, frisca, coaja de la o portocala.
  • PREPARARE: Se amesteca ciocolata fierbinte cu cafeaua. Se toarna in cesti. Deasupra se pune frisca si se orneaza cu coaja de la portocala data prin razatoarea mica.
  • Citeşte mai multe despre:   ciocolata,   zahăr,   cafea,   cafeaua,   ingrediente,   frisca,   preparare

     



    Mai multe titluri din categorie

    Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   

    Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   
        Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1 îi va pune pe toţi cei 11 concurenţi ai transforming show-ului într-o ipostază foarte dificilă. Având...

    Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului

    Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului
    Galerie Foto Prima întâlnirea a Burlacului cu cele 25 de pretendente va avea loc astăzi, de la 20.30, la Antena 1, într-o locație de vis și nu este lipsită de emoții....

    Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

    Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta
    Galerie Foto Totul în jurul nostru ne trimite semnale, pe care noi le recepționăm într-un anumit fel. De fapt, nu putem trăi fără a comunica, iar acest lucru nu se referă doar la vorbirea articulată, ci și la limbajul...

    Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

    Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
    Mucenicii moldoveneşti sau sfinţişori, așa cum mai sunt denumiți în anumite zone ale țării, sunt preparatele care nu lipsesc de pe masă de Sfinții 40 de Mucenici, din 9 martie. Iată cea mai simplă...

    Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele

    Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele
    Galerie Foto Castelul Peleș înseamnă și parcul din jurul clădirilor istorice. Tezaurul natural al domeniului Peleș este aproape la fel de important precum cel construit. Peisagiști renumiți au contribuit la frumusețea...

    La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență

    La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență
    Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

    Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență

    Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență
    Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nnivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

    Chefi la cuțite – lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

    Chefi la cuțite – lider de audiență.  Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale
    Galerie Foto Marți seara Chefi la cuțite a fost din nou lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de...

    Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1

    Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1
    Galerie Foto Personaje istorice și contemporane îi vor ține pe cei trei jurați iUmor în alertă pe tot parcursul sezonului zece, iar miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1, își face apariția însuși fostul președinte al...

    Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă

    Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
    Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...

    Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

    Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
    Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...

    Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori

    Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori
    Galerie Foto Luni seara, Chefi la cuțite s-a clasat pe primul loc în topul audiențelor la nivelul publicului comercial. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de 9.7 puncte de rating și 29.2 co...

    Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

    Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?
    Galerie Foto Lumea fascinantă a parfumurilor este plină de varietate! Dacă te adâncești în subiect măcar puțin, vei observa imediat că tehnicile de realizare a parfumurilor, formele și compozițiile lor sunt...

    Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

    Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial
    Galerie Foto Sezonul 9 Chefi la cuțite a debutat în forță duminică seara la Antena 1. Conform Kantar Media, show-ul a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o...

    Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1

    Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
    Galerie Foto Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena...
    Serviciul de email marketing furnizat de