x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Licoarea sufletului

0
Autor: Cristina Andreea Catana 14 Iun 2006 - 00:00
Licoarea sufletului

CAIET DE RETETE
Prietenii si amintiri intr-un strop de cafea fierbinte

CAIET DE RETETE
Prietenii si amintiri intr-un strop de cafea fierbinte

Uneori o cafea buna in zorii zilei ne poate schimba dispozitia. Ne poate trezi, ne poate bine-dispune si astfel iesim din casa cu zambetul pe buze. Cafeaua este pretextul pe care il folosim pentru a ne vedea cu prietenii, pentru a sta de vorba si a afla ce mai este nou in viata fiecaruia. Cafeaua este licoarea care se potriveste oricarei ocazii.

La filtru, espresso, cappuccino sau in combinatie cu alcool, cafeaua este un stimulent extraordinar pentru trup si minte.

RITUALURI. Cafeaua este prietenul studentilor care stau si invata pana dimineata, al celor care lucreaza noaptea, al scriitorilor care au nevoie de un impuls aromat, al celor care se trezesc in zori… Fiecare avem ritualul nostru de a bea aceasta licoare. Incepem cu ceasca preferata. Continuam cu indulcitorul care poate fi zaharina, zahar alb sau brun sau poate iubim pur si simplu cafeaua neagra. Apoi, avem un coltisor al nostru unde ne refugiem pentru a savura aroma unei cafele proaspete. La masa din bucatarie, la birou, citind ziarele, pe balcon sau terasa… Cafeaua, prin tot ceea ce inseamna ea in viata noastra, creeaza obisnuinte de care ne dezvatam cu greu. O data ce obiceiurile legate de ea ne-au intrat in sange cu greu vom putea sa facem altfel.

AMINTIRI. Cafeaua trezeste amintiri. Ne aducem aminte de o privire anume, de o melodie draga, de un sarut, de o strangere de mana. Toate le asociem cu gustul cafelei. Nu e numai o memorie a gustului, ci o memorie care ne invadeaza toate simturile, pentru ca aceasta licoare are magia ei pe care nu o putem ignora.

Cafeaua poate fi bautura care ne insoteste din anii tineretii pana in cei ai batranetii, imbiindu-ne, trezindu-ne si invaluindu-ne in savoarea ei deosebita.

CAFEA IRLANDEZA

  • INGREDIENTE: un pahar cu vin incalzit, cafea, 50 ml whisky irlandez, un sfert de ceasca cu frisca tare, scortisoara.
  • PREPARARE: Se pune cafeaua in paharul cu vin incalzit. Se adauga crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza apoi cu scortisoara.
  • CAFEA NEAGRA

  • INGREDIENTE: cafea proaspata, doua lingurite cu sirop de ciocolata, o lingurita cu sirop de cirese, fulgi de ciocolata, cirese, frisca.
  • PREPARARE: Se amesteca bine intr-un pahar cafeaua, siropul de ciocolata si siropul de cirese. Apoi, se acopera cu o lingurita cu frisca. Deasupra se pun fulgii de ciocolata si se orneaza fiecare ceasca cu cate o cireasa proaspata.

    CAFFEE GLACE

  • INGREDIENTE: 1,5 l cafea preparata la filtru si racita, zahar, frisca dupa gust.
  • PREPARARE: Se toarna 450 ml cafea in tavitele pentru cuburi de gheata si se congeleaza. Se indulceste restul de cafea cu zahar, dupa gust. Se acopera si se lasa sa se raceasca in frigider. Se scot cuburile din tavite si se pun intr-o cana impreuna cu cafeaua racita. Se serveste in pahare, cu frisca.


    CAFEA AURIE

  • INGREDIENTE: cafea fierbinte, 10 ml triplu sec, 10 ml Amaretto, 10 ml whisky, 10 ml lichior de alune, scortisoara, frisca, ciocolata.
  • PREPARARE: Se pun toate ingredientele, cu exceptia cafelei si a scortisoarei, intr-un pahar de whisky. Se adauga cafeaua si scortisoara si se amesteca. Se orneaza cu frisca si cu fulgi de ciocolata.

    OLANDEZUL ZBURATOR

  • Ingrediente: 100 g frisca, o lingurita cu zahar, 500 ml cafea proaspata si tare, 80 ml lichior de oua, o lingurita cu cacao, o lingurita cu pudra de cafea.
  • PREPARARE: Se incalzesc patru cani. Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga cafeaua si lichiorul de oua si se imparte compozitia in cele patru cani. Se pune frisca deasupra fiecarei cafele si se orneaza cu cacao si cafea pudra.
  • CAFEA CARAIBIANA

  • INGREDIENTE: 25 ml lichior de crema de ciocolata, 25 ml rom negru, cafea fierbinte, frisca, scortisoara.
  • PREPARARE: Pe marginea paharului se pune suc de lamaie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul. Peste acestea se adauga cafeaua si se acopera cu frisca. La final, se decoreaza cu scortisoara.

    CAFEA TONIC

  • INGREDIENTE: 6 cesti cu cafea tare, 6 linguri cu smantana, 6 linguri cu coniac, 12 lingurite cu zahar, 6 cuburi cu gheata.
  • PREPARARE: Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca bine cu smantana, bine batuta, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se toarna lichidul in termos, adaugandu-se cuburile de gheata.

    VOTCA ESPRESSO

  • INGREDIENTE: cuburi de gheata, 60 ml votca, 30 ml espresso, doua picaturi de sirop de zahar, o picatura de lichior de cafea.
  • PREPARARE: Se pun toate ingredientele intr-un shaker si se amesteca foarte bine. Apoi se toarna cocteilul intr-un pahar de Martini si se decoreaza cu trei boabe de cafea.

    CAFEA BORGIA

  • INGREDIENTE: doua cesti cu cafea italieneasca tare, doua cesti cu ciocolata fierbinte, frisca, coaja de la o portocala.
  • PREPARARE: Se amesteca ciocolata fierbinte cu cafeaua. Se toarna in cesti. Deasupra se pune frisca si se orneaza cu coaja de la portocala data prin razatoarea mica.
  • Citeşte mai multe despre:   ciocolata,   zahăr,   cafea,   cafeaua,   ingrediente,   frisca,   preparare

     

    Ştiri din .ro


    PUBLICITATE
     





    Mai multe titluri din categorie

    Rezultatele de anul trecut vorbesc despre ceea ce s-ar putea face în continuare, după ce trec efectele pandemiei

    Rezultatele de anul trecut vorbesc despre ceea ce s-ar putea face în continuare, după ce trec efectele pandemiei
    Galerie Foto Capitala României devenise, la finalul anului trecut, destinația de city-break preferată de europeni. Promovarea evenimentelor și a turismului de business a fost un mare succes al Companiei Municipale Turistica...

    Strategia pentru Capitală: promovarea misterelor și a legendelor ascunse 

    Strategia pentru Capitală: promovarea misterelor și a legendelor ascunse 
    Galerie Foto Până anul trecut, Capitala României nu a fost niciodată o reală destinație de „city-break”, în ciuda tuturor declarațiilor specialiștilor în turism care au încercat să o ridice la acest statut....

    Andreea Ibacka şi Mihai Călin, cuplu în serialul Adela de la Antena 1

    Andreea Ibacka şi Mihai Călin, cuplu în serialul Adela de la Antena 1
    Andreea Ibacka şi Mihai Călin fac parte din distribuţia celui mai nou serial de ficţiune produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, Adela. Cei doi sunt soţ şi soţie, însă au o căsnicie bazată mai...

    Ștefan Bănică și fiul lui, Radu Ştefan, vin la Chefi la cuțite

    Ștefan Bănică și fiul lui, Radu Ştefan, vin la Chefi la cuțite
    Galerie Foto Seria surprizelor continuă luni seara, de la 20.30,  la Chefi la cuțite. La bancul de lucru își vor face apariția Ștefan Bănică și fiul lui, Radu Ștefan. Ștefănel chiar e pasionat de bucătărie și...

    Biba Struja, al treilea finalist din sezonul 9 iUmor! Cea de-a treia ediție a fost lider de audiență

    Biba Struja, al treilea finalist din sezonul 9 iUmor! Cea de-a treia ediție a fost lider de audiență
    Galerie Foto Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon “iUmor”, difuzată duminică seara, între orele 20.00 și 22.57, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

    Joaquin Phoenix a devenit tată. Cum se numește copilul

    Joaquin Phoenix a devenit tată. Cum se numește copilul
    Starul american Joaquin Phoenix a devenit tatăl unui băiețel, pe nume River, în onoarea fratelui său mai mare, care a murit la 23 de ani. Mama copilului este actrița Rooney Mara, transmite EFE. După...

    Cea de-a treia ediție iUmor, sezonul 9, a fost lider de audiență

    Cea de-a treia ediție iUmor, sezonul 9, a fost lider de audiență
    Galerie Foto Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon “iUmor”, difuzată duminică seara, între orele 20.00 și 22.57, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

    Cadouri romantice într-o cană de cafea? Le găsești pe site-ul care te îndeamnă să dăruiești cadouri-experiențe

    Cadouri romantice într-o cană de cafea?  Le găsești pe site-ul care te îndeamnă să dăruiești cadouri-experiențe
    Galerie Foto „Cadourile care nu se uită niciodată au emoție și trăiri”, ne spune Florin Genet, CEO experimenteaza.ro, un site special de cadouri-experiență. Florin a adunat aici peste 500 de experiențe diferite care...

    Antena 3, lider de audiență în ziua votului

    Antena 3, lider de audiență în ziua votului
    Galerie Foto Antena 3 a fost lider absolut în momentul anunţării rezultatelor exit poll-ului pentru alegerile locale. Postul Antena 3 a dominat competiţia nu doar cu televiziunile de ştiri, ci a întrecut şi staţiile...

    Rochii de mireasă pentru nunta în aer liber

    Rochii de mireasă pentru nunta în aer liber
    Vara este momentul pentru nunți incredibil de romantice și delicate în natură. Verdeața luxuriantă creează un cadru natural, în care poți țese deja tema dorită și abundența luminii - o dispoziție...

    Emisiunea a fost urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, Cea de-a treia gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

    Emisiunea a fost urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, Cea de-a treia gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
    Galerie Foto Cea de-a treia gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de AMI, cu o excelentă transformare în DUA LIPA, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional, cât şi la...

    X Factor, lider de audiență pe toate categoriile de public. Premieră în cadrul show-ului: Florin Ristei a acordat primul wild card

    X Factor, lider de audiență pe toate categoriile de public. Premieră în cadrul show-ului: Florin Ristei a acordat primul wild card
    Galerie Foto Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon X Factor, difuzată vineri seara, între orele 20.29-23.04, la Antena 1, a fost lider de audiență pe toate categoriile de public. Astfel, la nivelul întregului public...

    Hotspotcoffee.ro: cea mai bună cafea din România

    Hotspotcoffee.ro: cea mai bună cafea din România
    Te-ai gândit vreodată cum ar arăta diminețile tale fără cafea?  Pe lângă energia pe care o dă o ceașcă de cafea aromată, nimic nu se compară cu mirosul cafelei proaspăt prăjite. Echipa Hotspot...

    Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze

    Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze
    Căldura casei tale trebuie simțită la propriu, dar mai ales la figurat. Tocmai pentru acest lucru, ai nevoie de oferte create în favoarea ta, de care să beneficiezi pe tot parcursul anului. Pentru a te asigura că...

    Universiada Pescarului Ediția I. Inginerii UPB au câștigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD

    Universiada Pescarului Ediția I. Inginerii UPB au câștigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD
    Prima ediție a concursului de pescuit sportiv – Universiada Pescarului – C&R , ce a reunit cadrele  didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și ale Universității POLITEH...
    Serviciul de email marketing furnizat de