Ma bucur foarte mult de fiecare data cand apare Jurnalul de Bucatarie, pentru ca astfel am ocazia sa ii incant pe cei din familia mea. Preparatele pe care le gasesc in interiorul revistei sunt foarte utile unei gospodine care este mereu in contratimp. Cel mai important este ca fiecare preparat arata foarte bine, putand foarte bine sa fie servit si atunci cand avem la masa oaspeti de seama. Nu vreau sa ma las mai prejos si de aceea, vreau sa le ofer cititoarelor una dintre retetele mele preferate: Sufleu japonez: 200 g unt, 100 g ciocolata, 200 g zahar pudra, o lingura cu faina, 4 oua, unt si faina pentru forma; glazura: doua pahare cu lapte, 3 galbenusuri, 100 g zahar, o lingura cu faina, un baton de vanilie, o lingura cu cacao. Se freaca untul cu zaharul ca pentru o crema, adaugand galbenusurile, unul cate unul. Se adauga apoi ciocolata, faina, iar dupa ce se amesteca bine se pun si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta forma se introduce intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc 30 minute. Glazura se face astfel: se pun la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul, faina si cacaua si se toarna laptele treptat, amestecand mereu. Se da la o parte si se amesteca pana cand se raceste. Pofta buna!
Flavia Stan, Buzau
_ _ _ _ _
Draga redactie,_ _ _ _ _
Scumpe prietene,Olga Ioana, Cluj
_ _ _ _ _
Stimate prietene, Ma numesc Valentina Marinescu si va admir foarte mult. As vrea sa gasesc insa, in paginile revistei, mai multe retete de ciorba, pentru ca acesta este felul meu de mancare preferat. Este si foarte sanatos si, daca stii sa il gatesti asa cum trebuie, nici nu ingrasa mult. De aceea, in familia mea se consuma ciorba la fiecare masa de pranz, oriunde am fi. Am o colectie impresionanta de retete, pe care le-am adunat inca de cand eram adolescenta de prin locurile pe unde am calatorit. Cred ca sunt sute de retete de ciorba de legume, de pui, de vita, de porc, de cate si mai cate. Si pentru ca m-am laudat atata, trebuie sa va dezvalui una dintre ele. Pentru ciorba de perisoare cu zeama de varza si marar aveti nevoie de 500 g carne tocata, un ou, o lingura cu faina, doi morcovi, o telina, doua radacini de patrunjel, un ardei, un gogosar, o inima de varza murata, o ceapa, bulion sau doua rosii descojite, patrunjel si marar verde. Se calesc in ulei morcovii, radacinile de patrunjel, telina, ardeiul si gogosarul taiate cubulete mici, se adauga apa si ceapa si se lasa sa fiarba. Varza murata, tocata marunt, se fierbe separat intr-o cana cu apa. Din carnea tocata amestecata cu oul si faina se fac perisoare care se dau prin faina si se pun in supa care fierbe la foc mic. Se adauga in ciorba rosiile descojite taiate cubulete, varza murata impreuna cu apa in care a fiert si se mai lasa sa dea un clocot impreuna. Se adauga frunzele de marar si patrunjel si se ia de pe foc.
Citește pe Antena3.ro