x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ministerul de turism din egipt a făcut programe speciale pentru români

Ministerul de turism din egipt a făcut programe speciale pentru români

de Elena Stan    |    16 Oct 2009   •   00:00

Anual ajung în Egipt circa 12 milioane de turişti din întreaga lume. Anul trecut, 45.000 de români au vizitat Egiptul, iar pe viitor, autorităţile din turism din Egipt vor să atragă un număr cât mai mare de români. "România, cu populaţia ei mare şi cu interesul românilor pentru turismul extern, a devenit pentru Egipt o ţară strategică.



Lucrăm la întărirea relaţiilor noastre cu tur operatorii români pentru a aduce Egiptul în topul preferinţelor de călătorie ale românilor. Creăm oferte speciale atât pentru sezonul de vară, cât şi pentru cel de iarnă", a declarat Ahmed Shokry, Consilier al Ministrului Turismului din Egipt.
Cei mai mulţi turişti care ajung în Egipt vin din Turcia, urmând Marea Britanie, Germania şi Italia.

PROGRAME
Ministerul de Turism din Egipt prin Autoritatea Egipteană de Turism a lansat pe piaţa românească 3 programe turistice noi: Golf, SPA şi Deşert, cu ocazia Târgului de Turism al României de la Romexpo. Aceste programe se alatură celor două programe clasice: Marea Roşie / Peninsula Sinai şi Valea Nilului.
"Ştim cât sunt de pretenţioşi turişii români, astfel am venit în întâmpinarea dorinţelor lor cu 5 programe turistice în Egipt. Pentru pasionaţii de golf am creat programul Golf, diponibil în 17 locaţii. La fel pentru pasionaţii şi mai ales pentru pasionatele de SPA, venim cu 20 hoteluri care se pot acomoda la cele mai exotice cerinţe şi dorinţe. Iar pentru cei pasionaţi de aventură am creat programul Deşert şi oaze", a declarat Ahmed Shokry.

Programul Golf. Covoare de smarald, palmieri legănându-se uşor la briza mării, cerul albastru intens, piramidele, hotelurile de lux, plajele cu nisip fin la malul Mării Roşii... Toate acestea compun stilul egiptean de Golf. Tradiţiile golfului egiptean se găsesc în secolul al XIX-lea - şi acum se poate juca pe terenurile construite în acea perioadă - unul dintre ele construit de britanici acum 100 de ani, altul chiar la baza Piramidei Cheops. Reputaţia internaţională pentru practicarea golfului în Egipt a crescut rapid - dovadă fiind numărul impresionant de turişti care beneficiază de ospitalitatea celor peste 17 hoteluri de lux care sunt cuprinse în programul Golf.

Programul SPA este oferit în Alexandria şi coasta Mediteranei, Cairo şi împrejurimile lui, Egiptul Superior, Marea Roşie, Sinai şi Deşertul de Vest.
Din oferta Egiptului se desprind 20 de hoteluri de lux ce oferă 5 feluri diferite de masaj, 3 feluri diferite de tratamente corporale, camere de lux pentru pentru tratamente, camere dedicate exclusiv cuplurilor, saună, zone separate de relaxare destinate bărbaţilor şi femeilor. Săli de gimnastică mixte şi exclusive pentru femei, piscine cu ape termale, terenuri de tenis, studiouri de aerobic. O tradiţie milenară în Egipt este legată de sănătate şi frumuseţe. Marii autori ai Antichităţii au scris cu pasiune despre frumuseţea Cleopatrei, cea care l-a fermecat pe cel mai puternic om al epocii ei. Una dintre cele mai frumoase adepte ale cultului frumuseţii, Cleopatra, este renumită prin băile în lapte cu petale proaspete de trandafiri. Creşterea popularităţii tratamentelor de frumuseţe şi sănătate, creşterea numărului de hoteluri de lux pregătite să ofere aceste servicii turiştilor, numărul mare de specialişti în frumuseţe existenţi în aceste resorturi, conspiră în a transforma Egiptul în una dintre cele mai populare destinaţii pentru cei care caută relaxarea şi recuperarea stării de bine.

Deşertul  este unul dintre cele mai misterioase locuri pe pământ unde regulile normale de supravieţuire se schimbă. Mai mult ca o mare decât orice altă suprafaţă comparabilă, deşertul se întinde departe, către orizontul care clipeşte la fel ca opusul său - un lac uriaş - dar care bineînţeles este un miraj. A vizita deşertul înseamnă a plonja într-o lume a mirajului. Ca o compensaţie a călătoriei în deşert, găseşti oazele, fiecare unică în felul ei. De menţionat sunt oazele El Fayoum, Bahariya, Farafra, Dakhla, dar să nu uităm că mai sunt multe altele care aşteaptă vizitatori.

Programul Marea Roşie-Sinai
este oferit în 21 de locaţii: Ismailia, Ainsukhna, Za'farana, El Gouna, Hurghada, Safaga, Al Quseir, Port Ghalib, Marsa Alam, Wadi Gemal, Berenice, Birshalatein, Ras Mohammed, Sharm el-Sheikh, Na'ama Bay, Dahab Nabq, Abu Gallum, Nuweiba, Taba, Muntele Sinai, Mănăstirea Sfânta Ecaterina.
Nu mai este o surpriză faptul că Marea Roşie şi Peninsula Sinai sunt acum unele dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din lume şi beneficiază de o dezvoltare extrem de rapidă. Pe lângă soarele blând şi nisipul fin, există o serie întreagă de activităţi pentru orice vârstă. Are privelişti magnifice şi este perfectă pentru explorare, relaxare şi activităţi deasupra şi sub apă. Peninsula Sinai este mărginită la vest de bariera naturală de corali, cea care separă continentul african de Asia şi de Golful Aqaba la est. Coasta Mării Roşii se întinde din nord de la Gloful Suez şi de la graniţa cu Sudanul, în sud. Important este că posibilităţile regiunii sunt practic nelimitate, îţi poţi crea vacanţa aşa cum îţi doreşti.

Programul Valea Nilului. Tărâmul faraonilor, a legendelor misterioase, a civilizaţiior antice şi a templelor incredibile, Egipt este una dintre cele mai captivante ţări din lume, cu o suprafaţă de peste 1 milion de kilometri pătraţi. Aceasta înseamnă de 4 ori suprafaţa Marii Britanii şi dublul suprafeţei Franţei. Dar, totuşi, cele mai multe oraşe mari ale Egiptului precum Cairo, Aswan, Asyut şi Luxor se află pe malurile Nilului. Chiar şi Alexandia, cel de-al doilea oraş ca mărime în Egipt după Cairo, se găseşte în Delta Nilului. De-alungul Nilului se găsesc simbolurile civilizaţiilor antice precum piramidele de la Giza şi Sfinxul, Templul Luxor şi Karnak şi Valea Regilor, bineînţeles (detalii în broşură).

×
Subiecte în articol: travel news