x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar PERICOLUL DIN BĂUTURILE ENERGIZANTE. 4 lucruri GROAZNICE care ți se pot întâmpla

PERICOLUL DIN BĂUTURILE ENERGIZANTE. 4 lucruri GROAZNICE care ți se pot întâmpla

27 Oct 2015   •   00:58
PERICOLUL DIN BĂUTURILE ENERGIZANTE. 4 lucruri GROAZNICE care ți se pot întâmpla

 Consumul de băuturi energizante, care promit energie într-o clipă, a luat amploare, mai ales în rândul tinerilor. Aceștia apelează la energizante, fără să se gândească la consecințe, ajungând, cel mai adesea, să le bea și în loc de apă.

Pe lângă efectul revigorant, de moment, al acestor băuturi, ar trebui să analizăm cu atenție eticheta acestor produse, în compoziția cărora se găsesc substanțe sintetice, care afectează iremediabil starea generală de sănătate.

Consumul regulat al băuturilor energizante poate provoca diverse probleme de sănătate: diabet, boli de inimă și de ficat, insomnii, nervozitate, anxietate, atac de panică și chiar depresie.

1) Principalul ingredient al acestor băuturi este taurina. Aceasta este produsă și de corpul uman, dar, în situații speciale: stres ori efort fizic și intelectual îndelungat, organismul elimină, prin urină, o mare cantitate de taurină. Taurina reglează temperatura atunci când este prea cald sau prea frig, reduce stresul, crește performanța, ajută la detoxifierea organismului.

Te-ar mai putea interesa si:

Obiceiuri moderne care îți consumă energia și vitalitatea
10 alimente care nu trebuie păstrate în frigider
Recomandarea medicului: 10 lucruri pe care nu ar trebui să le împărțiți cu nimeni


Deși mulți cred că taurina este un derivat din produsele animale, trebuie cunoscut faptul că această substanță este una sintetică, produsă de companiile farmaceutice. Efectele sale pe termen lung asupra organismului sunt devastatoare, fapt pentru care băuturile ce conțin acest ingredient au fost interzise în multe țări.

2) Cafeina, nelipsită din componența acestor băuturi, determină, încet, dar sigur, dependența. Aceasta stimulează....................................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×