x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prajitura preferată lui Moș Crăciun. Vezi cum trebuie să o pregătești

Prajitura preferată lui Moș Crăciun. Vezi cum trebuie să o pregătești

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2023   •   15:00
Prajitura preferată lui Moș Crăciun. Vezi cum trebuie să o pregătești

Dintre toate sărbatorile care au loc de-a lungul anului, sărbatorile de iarna sunt  cele mai dulci, astfel prajiturile sunt nelipsite de pe masa festivă de Crăciun.

Ingrediente pentru prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea
 

  • 5 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ½ cana unt moale
  • ½ cana grasime pentru fragezire aluat
  • 2 oua
  • ¼ cana concentrat de suc de portocale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana zahar
  • 1 cana zahar brun
  • 1 lingurita sare

Pentru glazura :

  • 2 cani zahar pudra
  • 2 linguri + 2 lingurite de apa
  • 4 ½ lingurite praf de bezele
  • ¼ lingurita crema tartar
  • colorant alimentar rosu si negru
     

Cum se prepara prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea
 

Pune intr-o cratita pe foc untul, grasimea si zaharul, pana cand se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga apoi ouale, cate unul pe rand, batand bine compozitia dupa fiecare ou pus. Adauga concentratul de suc de portocale si vanilia si bate bine. Apoi combina faina cu bicarbonatul si sarea. Adauga aluatul treptat in compozitia initiala, cea din cratita. Amesteca bine, acopera si da-o la frigider pentru 2 ore.

Intinde pe o suprafata niste faina, apoi pune aluatul si ruleaza-l. Foloseste forme de prajituri (stelute) pentru a taia cu ele in aluat. Intinde o hartie de copt intr-o tava, unge-o si pune stelutele de aluat. Da-le la cuptor la 195 grade Celsius pentru 8 minute, pana cand colturile stelutelor sunt tari. Apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Pune intr-un castron zaharul pudra, apa, pudra de bezele si crema tartar. Amesteca-le cu mixerul, la viteza mica, pana cand se combina bine. Apoi pune mixerul la o viteza mai mare, pentru 5 minute, astfel incat compozitia sa aiba forma tuguiata atunci cand este luata cu lingura.

Fa 9 lingurite de glazura de culoare rosie si 2 lingurite de glazura de culoare neagra. restul de glazura trebuie sa ramana alba. Aceasta trebuie tinuta acoperita cu o panza tot timpul. Daca isi pierde textura, trebuie sa o bati din nou cu mixerul la viteza mare.

Apoi pune fiecare glazura in cate o punga de ornat. Leag-o la capat si taie-i un varf, cu care vei “desena” pe steluta de aluat. Glazura rosie se foloseste pentru a desena caciula, nasul si haina Mosului. Glazura neagra se foloseste pentru a desena ochii, cizmele, manusile si centura. Cu glazura alba deseneaza parul, barba, mustatile si marginile hainei lui Mos Craciun.

×
Subiecte în articol: prajitura mos craciun stea