Dacă ați ocolit-o până acum, vă recomandăm să gătiți pulpă de curcan la cuptor cu garnitură de bulgur. Potrivit cumvaplace.ro, gătită astfel carnea este cu adevărat delicioasă. Poftă bună și vouă!
INGREDIENTE
-
1 pulpă superioară de curcan
-
1 legătură de ceapă verde (sau 1 ceapă mare)
-
1 legătură de usturoi verde (sau 4-5 căței)
-
1 ceșcuță de vin alb
-
1 ceșcuță de apă
-
Ierburi aromatice uscate (cimbru, rozmarin, salvie)
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Ulei de floarea-soarelui
-
Boia
-
Sare
-
Piper
- Pentru garnitura de bulgur
-
1 cană de bulgur
-
2 linguri de ulei
-
1 ceapă mică
-
1 morcov mic
-
2 cani supă de legume, fierbinte (sau apă)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați ceapa și usturoiul și le puneți într-o tavă, le stropiți cu o lingură de ulei și amestecați.
- Condimentați carnea cu sare, piper, boiaua preferată și ierburile aromatice, apoi o așezați în tavă.
- Turnați deasupra 2-3 linguri de ulei, iar în tavă puneți apa și vinul. Acoperiți cu o hârtie de copt și deasupra așezați folie de aluminiu, strângând-o bine marginile.
- Dați la cuptor, la 200 de grade pentru 50-60 de minute, apoi îndepărtați foliile și mai dați la cuptor încă 20-30 de minute, cât să se rumenească frumos.
- Între timp, pregătiți garnitura de bulgur. Căliți ceapa și morcovul tăiat cubulețe în uleiul încins. Adăugați bulgurul, spălat în prealabil, supa sau apa. Potrivți gustul de sare şi piper ți lăsați să fiarbă 10-15 minute, la foc mediu-mic, apoi opriți focul și acoperiți cu un capac. După 10-15 minute îl amestecați ușor cu furculița.
- Pentru pulpa de curcan la cuptor cu garnitură de bulgur vă recomandăm o salată de frunze verzi sau de ridichi murate.