x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Savoarea berii in bucate

Savoarea berii in bucate

09 Ian 2008   •   00:00

E tănăr, jovial, plin de viaţă şi „indrăgostit" de bucate. Nu orice fel de bucate, ci doar de cele alese.

Este vorba despre Mihai Rafael Predescu, bucătarul care ne primeşte astăzi in cămara vieţii sale.

E tănăr, jovial, plin de viaţă şi „indrăgostit" de bucate. Nu orice fel de bucate, ci doar de cele alese. Este vorba despre Mihai Rafael Predescu, bucătarul care ne primeşte astăzi in cămara vieţii sale. Pregăteşte pulpă de porc cu bere in timp ce ne vorbeşte cu inflăcărare despre marea sa pasiune: bucătăria.

Care este secretul unui tănăr bucătar? Pasiunea! (ne spune dintr-o singură suflare - n.r.) Pasiunea il călăuzeşte pe acest drum, pasiunea il ajută să dezlege tainele bucatelor alese. Dacă bucătarii de o anumită vărstă au experienţă, tinerii au entuziasm şi energie. |n plus, ei vor să demonstreze ceea ce pot. Cred că asta poate aduce un tănăr chef intr-un restaurant.

Cum invaţă totuşi un tănăr bu­cătăria? Informaţiile de bază de la şcoală, iar diferitele secrete ii sunt dezvăluite de maestrul lăngă care işi face ucenicia. |nsă foarte important este să „experimenteze" permanent. Mie imi place, spre exemplu, să incerc reţete vechi sau pur şi simplu să creez pre­parate noi. Prefer să fac aceste experienţe intăi acasă şi apoi aici, la restaurant. Fac asta din pasiune şi ca să fiu sigur că totul iese bine in restaurant.

 

Tendinţe

Cine dă „tonul" meniului? Stilul bu­cătarului sau cel al restaurantu­lui? Datoria bucătarului este să men­ţi­nă specificul localului. |n meniul ori­că­rui restaurant ar trebui să se regăsească insă şi preparate internaţionale. Cel mult un sfert din meniul localului.

De ce se foloseşte berea la gă­tit? Berea are rolul de a frăgezi carnea. |n plus, ii conferă un gust deosebit. Ca şi in cazul vinurilor, berea se asortează cu tipul de carne la care este folosită. Astfel, carnea de vită merge cu berea brună, in timp ce puiul şi porcul se asortează cu cea blondă.

 

Pulpă de porc cu bere

Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici, un kg de arpagic, un kg de morcovi, un litru de bere, cuişoare, ulei, piper, sare, legume.

Pregătire: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se impănează cu morcovi. Se inţeapă şoriciul şi se impănează cu boabe de cuişoare. Apoi, pe o tavă se aşază un pat de arpagic, morcovi rondele, se pune pulpa, se unge cu ulei, se adaugă bere şi se lasă la cuptor aproximativ două ore. După ce se rumeneşte pe ambele părţi, se toarnă berea şi se mai lasă la cuptor zece minute. Se serveşte cu garnitură de cartofi.

 

Taina bucătarului

Secretul unui preparat gustos este calitatea ingredientelor. Dacă ingredientele sunt naturale şi proaspete, atunci avem toate şansele să iasă şi măncarea delicioasă. |n caz contrar, pot apărea probleme.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii