x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Torta Pasqualina, tradiții de pe masa de Paște a italienilor

Torta Pasqualina, tradiții de pe masa de Paște a italienilor

de Andreea Tiron    |    01 Mai 2024   •   10:45
Torta Pasqualina, tradiții de pe masa de Paște a italienilor
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Torta Pasqualina este o tartă tradițională cu umplutură de spanac și ricotta, ce se regăsește pe masa de Paște a italienilor, alături de ouă roşii, miel şi dulciuri tradiţionale.

Și pentru că tot v-am zis de masa lor de sărbătoare pascală vă spunem că cel mai apreciat desert este Colomba Pasquale – un cozonac cu coajă de portocală confiată şi migdale, copt în formă de porumbel, simbolizând pacea.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 400 g făină

  • 150 ml apă călduță

  • 150 ml ulei

  • 2 lingurițe de drojdie uscată instant

  • 1 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 250 g ricotta

  • 600 g spanac proaspăt

  • 4 ouă

  • 2 linguri de brânză rasă (telemea maturată sau parmezan)

  • Nucșoară

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți la fiert un vas cu apă și sare. Când stă să dea în clocot, adăugați frunzele de spanac curățate de cozi și bine spălate. Lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi scurgeți spanacul într-o sită și lăsați-l deoparte. Eventual, pentru a fi siguri că se scurge cât mai bine, așezați peste el o greutate (castron, mojar).
  • Între timp, vă apucați de aluat. Amestecați într-un castron apa cu uleiul, drojdia și sarea, apoi făina. Frământați până obțineți un aluat elastic și suficient de ferm.
  • Întindeți aluatul în două foi. Puneți una dintre ele într-o formă de tartă cu diametrul de 24-26 cm, ridicând aluatul și pe marginile tăvii.
  • Pentru umplutură, amestecați într-un castron spanacul bine scurs, brânza ricotta și cea rasă, un ou, un praf de sare și unul de nucșoară.
  • Turnați amestecul în tavă, nivelați compoziția și cu ajutorul unei linguri faceți trei adâncituri în care veți sparge câte un ou.
  • Așezați deasupra a doua foaie de aluat și rulați marginile. Coaceți 45 de minute la 180 de grade în cuptorul bine încins în prealabil.

SFATURI

  • Dacă folosiți spanac congelat, puneți-l la scurs cu câteva ore înainte de a pregăti tarta, pentru a fi siguri că are timp suficient să se scurgă.
  • Dacă nu aveți formă de tartă, o puteți înlocui cu una de tort cu pereți detașabili.

 

×
Subiecte în articol: Torta Pasqualina traditii paste italia