x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Voodoo şi linguri la gât

Voodoo şi linguri la gât

de Diana Scarlat    |    31 Mai 2009   •   00:00
Voodoo şi linguri la gât
Sursa foto: Zoltan Simonffy/Editura Intact

Tinerii creatori români de piese vestimentare, bijuterii şi accesorii şi-au expus ieri operele, spre vânzare, la Institutul Francez din Bucureşti, în cadrul Festivalului de modă "Pasarela 2009".

Între păpuşile voodoo, gătite pentru război ale artistei Arancha Eceria, lingurile din argint transformate în coliere de Roxana Davidescu şi accesoriile colorate, cu recurs la imaginaţie, ale Mihaelei Platon, vizitatorii Târgului de modă de la Institutul Francez din Bucureşti s-au delectat ieri, între 11:00 şi 18:00, cu cele mai sofisticate creaţii vestimentare ale designerilor români care au participat la concursul "Pasarela 2009", eveniment organizat de Ambasada Franţei în România şi de Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Institutului Francez al Modei de la Paris.

Expoziţia cu vânzare, organizată pentru prima dată în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului "Pasarela", a reunit creaţiile a peste 40 de designeri români, debutanţi sau consacraţi. Dintre participanţii la concurs, Laura Popoviciu, câştigătoarea marelui premiu, va avea privilegiul de a pleca la Paris, pentru trei zile, la Săptămâna Modei, organizată anul viitor, în luna martie.

VIZIUNE. Vizitatorii curioşi, amatori de inedit, au aflat ieri, la Târgul de modă de la Institutul Francez, că rochiile de mireasă se pot purta şi cu pantaloni negri pe dedesubt, că materialele şi culorile se pot combina oricum, dacă exprimă o idee postmodernă, iar obiectele banale din sertarul bunicii pot fi transformate în podoabe care să stârnească invidia celor din jur.

În centrul atenţiei a fost masa cu păpuşi voodoo negre, cu bocanci, mărgele, pistoale şi tancuri în păr, prin care creatoarea Arancha Eceria, soţia regizorului român Corneliu Porumboiu, spune că exprimă umanitatea "la ultimul bal".

×
Subiecte în articol: viaţă şi stil