Cea mai complicată este secţiunea aluaturi, unde dacă nu ai ochi bun, ori cântar exact, rişti să fâsâi orice coptură pe care o pregăteşti. Eu mă bazez pe ochi şi în ultimii ani, nu mi-au ieşit naşpa aluaturile şi cocăturile. Mai preiau sfaturi şi tehnici de pe net, le încerc, fac teste şi descopăr că de fapt într-un sertăraş al memoriei, le aveam deja, nefolosite de ani şi ani.
Cam aşa e, în bucătărie cam "toate sunt vechi şi nouă toate".
La mine gătitul a devenit un sport de întreţinere precum jogging-ul.
Deschid cămara, congelatoarele, (am trei), frigiderul, amiros, amuşin, mă benoclez bine şi las inspiraţia să vină. Umplu masa cu alimente, îmi aleg cuţitele trebuincioase, stiva de tigăi, cratiţe şi oale şi intru în transă.
Pentru Uica Mihai, bucătarul cel năstruşnic din Banat, bucătăreala seamănă mai mult cu un specatol de magie.
Citeşte continuarea ca să afli cum se pregăteşte vestita ZAMĂ DE GRINŢAIGURI!