x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Alis - Poftiti de licitati!

Alis - Poftiti de licitati!

de Florina Zainescu    |    15 Oct 2006   •   00:00
Alis - Poftiti de licitati!

Portelanuri, argintarie, bijuterii, ceasuri, carti si cate si mai cate. Casa de licitatie Alis "arbitreaza" astazi o noua batalie pe arta.

Printre obciectele ce vor intra in scena incepand cu ora 11 si vor incerca sa va faca sa le luati acasa se numara un telefon apartinand companiei "Rochester Telephon Co" de la sfarsitul secolului al XIX-lea sau inceputul secolului XX, in stare de functionare, care are un pret de catalog de 1.000 de lei. Ceva mai scumpa - 1.200 de lei - este o cutie muzicala "Thorens" cu 11 discuri metalice si palnie de rezonanta fabricata in Elvetia pe la 1900.

PENTRU CASA. Sau poate vreti ceva mai practic. De exemplu, un serviciu pentru ceai - tava cu anse, 12 suporturi pentru pahare, doua zaharnite, bomboniera cu anse si vas pentru felii de lamaie - din metal placat cu argint si cristal slefuit. Pretul de pornire 700 de lei.

In acelasi registru se inscrie si un set de sase lingurite din argint decorate cu gravura manuala, facute pe la sfarsitul secolului al XIX-lea in Austro-Ungaria.

PRETIOASE. O piesa deosebita si la un pret de pornire destul de piperat - 18.000 de lei - este un ceas de mana Rolex Oyster Perpetual Date cu bratara, capac si carcasa din aur de 18 karate marcat. Dintre sculpturi se remarca "Clepsidra" lui Ion Irimescu, o piesa care a mai incercat sa-si gaseasca stapani si in urma cu cateva luni. Pretul de pornire al statuetei a ramas acelasi: 6.000 de lei. La sectiunea Pictura-Grafica printre "vedete" se numara Verona, Cumpana, Gheata, Ressu, Piliuta, Mutzner sau Tipoia.

×
Subiecte în articol: high-life