x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Când și cum se poartă pantofii stiletto?

Când și cum se poartă pantofii stiletto?

20 Iul 2022   •   13:09
Când și cum se poartă pantofii stiletto?

Pantofii cu toc s-au strecurat în garderobele femeilor sub numeroase stiluri încă din secolul 15, dar pantofii stiletto sunt o creație modernă a anilor 50’. Acești pantofi care au schimbat irevocabil tocurile și au luat cu asalt toate podiumurile caselor de modă, au ajuns în lumina reflectoarelor în anii 50’, cu ajutorul lui Christian Dior. Un aspect nu foarte cunoscut ține de asocierea pantofilor stiletto cu industria aeronautică. Datorită tocului subțire și înalt care la o primă vedere poate părea o adevărată provocare, pentru a favoriza lejeritatea în mișcare, pantofii stiletto au fost realizați cu materiale și tehnici folosite în industria aeronautică.

Cum porți o pereche de pantofi stiletto?

Cu un vârf ascuțit inconfundabil, un design zvelt și un toc foarte subțire și înalt, pantofii stiletto conferă o postură aparte, rămân emblematici pentru marile case de modă și pentru pasionatele de fashion prin stilul atemporal. Selecția vastă de piese adaptate include numeroase modele, pe lângă pantofii stiletto clasici, precum sandalele cu bretele și toc stiletto sau modelul slingback. Pantofii stiletto de astăzi sunt realizați dintr-o gamă abundentă de materiale, te încântă cu o varietate de culori și ornamente, iar Kalapod.net te aduce aproape de perechea ideală de pantofi de dama stiletto, acea pereche specială care s-ar integra perfect în garderoba ta, dar fără să-ți afecteze bugetul.

 

  

 

  •  Pantofii stiletto purtați în stil clasic

 

Când și cum se poartă? Pantofii stiletto emană o doză inconfundabilă de mister și eleganță, iar  modul clasic de purtare nu poate omite ocaziile speciale, articolele vestimentare elegante și evenimentele care favorizează ținutele all black. O pereche de pantofi stiletto nu se împacă cu un birou, dar se va integra de minune la evenimentele de seară, la nunți și petreceri de cocktail și alte evenimente care necesită integrarea unor piese glamour. Se potrivesc perfect cu rochiile de tip little black dress și salopetele fluide, iar o ținută all black compusă cu pantofi stiletto va conferi o aură de mister inegalabilă.

 

  • Cum se integrează pantofii stiletto în zona casual?

 

În zona casual, o pereche de stiletto poate anima o ținută într-un mare fel. Cu piese din denim sau articole vestimentare de vară, fie că participi la un eveniment de zi sau ieși în oraș cu o prietenă, o pereche de pantofi sau sandale cu toc stiletto scoate din anonimat orice ansamblu de zi printr-o notă glamour. Te poți juca cu o varietate de texturi vaporoase sau cu un finish satinat, cu diverse lungimi și accesorii oversized, singurul aspect de care trebuie să ții cont este alegerea unei scheme armonioase de culori.

 

 

  • Pantofii stiletto într-un ansamblu vibrant de culori

 

Pentru ținute pline de energie, pantofii stiletto colorați sau ansamblurile colorate pot aduce o explozie fermecătoare și vibrantă de culori. Cu o astfel de ținută, nici accesorizarea nu mai este complicată, o ținută colorată va permite alegerea unor accesorii inedite, iar combinațiile de culori pot face minuni în orice context. La evenimentele de zi poți integra nuanțe pastelate sau combinații de culori adaptate verii, în timp ce noaptea te poți orienta spre accentele electrice pentru ținute magnetice și sclipitoare.

 

În cele din urmă, o pereche specială de pantofi are un loc special în fiecare garderobă și poate salva orice ținută la evenimentele importante. Pe o pereche de pantofi stiletto poți simți o doză mare de încredere, dar nu perechea de pantofi îți împrumută atitudinea potrivită, tu o ai și o potențezi prin lucrurile care te fac fericită!

 

 

Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com

×
Subiecte în articol: stiletto