x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ceasuri pentru costumele de nunta. - Ce ceas s-ar potrivi pentru barbati la cea mai importanta zi din viata femeii?

Ceasuri pentru costumele de nunta. - Ce ceas s-ar potrivi pentru barbati la cea mai importanta zi din viata femeii?

13 Mai 2019   •   15:41
Ceasuri pentru costumele de nunta. - Ce ceas s-ar potrivi pentru barbati la cea mai importanta zi din viata femeii?
Sursa foto: Myron Muza

Deci urmeaza sa te casatoresti. Locatia este rezervata, rochia de mireasa probata, muzica aleasa, florile comandate. Oaspetii au raspuns deja invitatiei. Acum vine intrebarea serioasa: Care e ceasul pe care il vei purta?

Cu pantofii lustruiti si costumul la patru ace, incepi sa cauti ceasul perfect pentru cea mai importanta zi din viata jumatatii tale.

 

Poate ca acest lucru poate parea complicat - nu e ca si cum ai da ascultare primului impuls in momentul in care te indragostesti iremediabil de ceasuri barbatesti sport sau casual. Ceasul pentru costumul de nunta trebuie sa fie cu totul special si sa se integreze perfect in povestea voastra de dragoste, celebrata in cadrul unui eveniment oficial.

 

8 Sfaturi rapide pentru un ceas pentru costum de nunta

  1. Alege un ceas pentru costum cu o curea care sa se asorteze cu pantofii si restul accesoriilor pe care le vei purta. Cuvantul de ordine este ARMONIE.
  2. Alege un ceas elegant cu un cadran suficient de discret incat sa ramana sub manseta camasii.
  3. Opteaza pentru un ceas pentru costum cu un cadran simplu si un aspect fresh.
  4. Potriveste culoarea ceasului cu cea a costumului.
  5. Evita gama de ceasuri de mana stralucitoare in lumina slaba.
  6. Priveste departe de acele ceasuri barbatesti sportive robuste, care pot fi excelente pentru calatorii, dar nu si pentru o nunta.
  7. Smartwatch-ul este un "nu-nu" (mai ales cu notificarile pornite), indiferent de cat de scump ar arata.
  8. Pe parcursul evenimentului nu privi insistent asupra ceasului pe care il porti, chiar daca esti entuziasmat de el. Retine ca rolul ceasului este de a-ti netezi imaginea. Tu bucura-te de ziua aceasta speciala si asigura-te ca fiecare secunda conteaza!

 

 

Ceasuri barbatesti de nunta: Curea de piele sau bratara?

Poti incepe prin asocierea noului ceas pentru costum cu restul accesoriilor pe care le vei purta in ziua nuntii. Ai putea fi tentat sa asociezi metalul verighetei cu bratara ceasului, dar aceasta nu este o regula.

Pentru majoritatea evenimentelor formale de acest tip, o curea de piele este considerata o varianta mai clasica decat o bratara metalica. In plus, cureaua de piele poate fi usor asortata cu nuanta pantofilor si cureaua de la pantaloni. O curea nearga si o pereche de pantofi negri parca implora un ceas cu o curea din piele neagra. Acelasi lucru este valabil si pentru tonurile de maron.

Daca totusi preferi un ceas cu bratara din metal, atunci asigura-te ca aceasta este suficient de subtire incat sa alunece confortabil si firesc sub manseta camasii. O grosime de maxim 7 - 8 mm ar trebuie sa fie perfecta.


Zambiti, va rog!

Nu uita ca in ziua cea mare vei fi in lumina obiectivelor foto, iar aceste poze vor ajunge la loc de cinste in albumul de familie pentru a fi admirate chiar si dupa 20 - 25 de ani. Daca te intereseaza acest detaliu, orienteaza-te mai degraba spre un ceas de costum simplu, dar rafinat, clasic si ATEMPORAL. Sunt ceasuri originale clasice Tissot care arata excelent acum, dar si peste cateva decenii isi vor pastra farmecul.

Daca alegi un ceas pentru costum decorat cu cristale sau pietre pretioase, asigura-te ca acestea sunt anti-glare pentru a reduce la minimum riscul de stralucire in momentul in care ceasul este surprins de aparatul foto. Sigur, micile editari foto ar putea rezolva aceasta problema.

Din punct de vedere al durabilitatii, este recomandat cristalul Sapphire, mai rezistent impotriva zgarieturilor si altor deteriorari. Nu uita, ca dupa miezul noptii ringul de dans se incinge, iar ceasul tau ar putea ramane putin sifonat din cauza micilor impacturi.

 

Profil ceasuri barbatesti pentru mirele in costum formal

Trebuie sa mai adaugam faptul ca ceasurile sport si cele inteligente nu reprezinta o optiune tipica unui eveniment cu o incarcatura atat de fastuoasa si sofisticata, cum este o nunta eleganta.

Calea sigura este ceasul simplu, dar distins. Cadranul ar trebui sa fie alb, crem, negru sau gri inchis, cu cifre romane ori marcatori liniari minimalisti. Detaliile luminescente pot distrage atentia, mai ales intr-un cadru mai intim, cu lumina slaba, cum ar fi primul vostru dans. Acele ceasuri de mana realizate cu metale pretioase, din aur, platina sau titan si proiectate cu mecanisme elaborate, pot face o figura foarte frumoasa.

Daca vrei sa experimentezi un nou look poti alege un ceas de buzunar. Aceste piese au un istoric remarcabil, vin dintr-o epoca rafinata si, cu toate ca au fost catalogate ca fiind "de moda veche", in ultimii ani au cunoscut o revenire uimitoare.

 

Tematica nuntii. Ceasul nuntilor rustice si nautice

Exista o tendinta tot mai evidenta in organizarea nuntilor: aceea de a gandi evenimentul in jurul unui anumit subiect, pana in cele mai fine detalii. Unele cupluri care isi doresc o nunta cat mai naturala, intr-un cadru autentic, departe de constrangerile formale. In acest caz, optiunile pot fi extinse.

De exemplu, daca nunta are loc pe plaja, in lunile de vara, cel mai probabil vei purta un costum de culoare deschisa si incaltaminte lejera. Pentru aceasta atmosfera mai relaxata, recomandam ceasuri de mana deopotriva elegante si impermeabile (waterproof), cum ar fi cele cu o curea din silicon sau panza.

Pentru o nunta rustica, daca porti costum, cel mai probabil acesta va fi mai putin formal si de culoare gri, bej sau maro. Pentru aceasta tematica, recomandam ceasuri originale casual, din otel inoxidabil neutru, curea de piele si cadran luminos.

 

 

In concluzie, nunta este un eveniment special si ceasul masculin care s-ar potrivit cel mai bine la cea mai importanta zi din viata miresei, este cel care pune in lumina personalitatea si gusturile mirelui. Mda... e ca in viata!

 

Unde gasesti ceasuri originale pentru nunta? La watchshop.ro. Vino acum sa alegi poate cel mai important ceas din viata ta!

 

×