x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Oferta - Arta pentru toti

Oferta - Arta pentru toti

de Florina Zainescu    |    12 Noi 2006   •   00:00

Un Grigorescu, ceasuri, carti, bijuterii, servicii de masa si cate si mai cate. Casa Alis va invita astazi la licitatie.

EXPOZITIE. Fiecare din obiectele scoase la vanzare a fost "intors pe toate fetele" de colectionarii si de iubitorii de frumos
Un Grigorescu, ceasuri, carti, bijuterii, servicii de masa si cate si mai cate. Casa Alis va invita astazi la licitatie.

Cele mai valoroase piese care vor intra in competitie sunt, fara doar si poate, picturile in ulei si acuarelele. Cel mai mare pret de pornire - 60.000 de lei - il are un "Peisaj din Campina" ce poarta semnatura lui Grigorescu. Pe locul doi vine un ulei pe panza al lui Ciucurencu intitulat "Flori pe terasa". Pictura, reprodusa in monografia "Ciucurencu" de Radu Ionescu, are un pret de intrare in licitatie de 20.000 de lei. O lucrare deosebita si cu mult mai ieftina - 1.400 de lei - este portretul unei tigancuse realizat de Petru Bulgaras.

DECORATIVE. Daca va place argintaria, puteti pleca acasa cu o superba caseta sau cu un bol faurite din argint si email policrom pictat, mesterite in Rusia pe la inceputul secolului al XX-lea. Pentru aceste piese de colectie licitatia va incepe de la valoarea de 2.600 de lei, respectiv 3.400 de lei. Sau poate vreti opt solnite de argint, poansonate in clar Cartier, al caror pret de pornire este de 200 de lei. La sectiunea Diverse va intra in competitie si un frumos serviciu de ceai din alama placata cu argint, datand din perioada interbelica - 600 de lei.

×
Subiecte în articol: high-life