x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sotheby"s - Atlanta si-a adus "Visul" acasa

Sotheby"s - Atlanta si-a adus "Visul" acasa

de Florina Zainescu    |    02 Iul 2006   •   00:00
Sotheby"s - Atlanta si-a adus "Visul" acasa

Ciorna discursului "I have a dream", a lui Martin Luther King, a fost cumparata de primaria din Atlanta chiar inainte de a fi scoasa la licitatie.

Casa de licitatii Sotheby’s a anuntat anularea licitatiei Martin Luther King cu doar cateva zile inainte de eveniment. Motivul: impresionanta colectie de peste 10.000 de manuscrise care i-au apartinut doctorului King, cel mai mare militant pentru drepturile civile ale negrilor, a fost cumparata de primaria din Atlanta, orasul in care acesta a trait. Pretul nu a fost dezvaluit.

DE PRET. Printre documentele salvate de la licitatie se numara telegrame si cecuri anulate, notite cu idei de predici, scrieri teologice, un carnetel pe care King si-a facut insemnari in inchisoare si una dintre primele ciorne ale discursului care a miscat o intreaga generatie "I have a dream" ("Am un vis").

DESTINATIE. Documentele vor ajunge la Colegiul Morehouse, universitatea unde s-a format Luther King. Aici s-a familiarizat cu principiile lui Mahatma Gandhi si cu non violenta.

×
Subiecte în articol: high-life