x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Decizia UIMITOARE a fiului actorilor Valeria Seciu și Octavian Cotescu: Mama a fost bucuroasă că mi-am găsit calea

Decizia UIMITOARE a fiului actorilor Valeria Seciu și Octavian Cotescu: Mama a fost bucuroasă că mi-am găsit calea

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   15:05
Decizia UIMITOARE a fiului actorilor Valeria Seciu și Octavian Cotescu: Mama a fost bucuroasă că mi-am găsit calea

Poate că puțini știu drumul pe care l-a ales fiul cuplului de actori Valeria Seciu și Octavian Cotescu. El a terminat două facultăți după care a luat o decizie uimitoare. 

Alexandru Cotescu a absolvit facultatea de construcții și cea de teologie, după care a decis să se călugărească și s-a retras pe muntele Athos. Acum se numește Părintele Daniil și și-a dedicat viața lui Dumnezeu. El spune că mama sa i-a acceptat hotărârea și se bucură că și-a găsit menirea. 

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta. Sunt oameni care caută foarte mult, oameni care caută puţin, oameni pe care îi aduce Dumnezeu, oameni pe care îi aduce Maica Domnului fără tulburări, fără îndoieli. Şi eu cam aşa am păţit. Pe mine m-a adus fără să caut prea mult', a povestit Părintele Daniil, scrie newsweek.ro.

Acesta s-a călugărit anul 2000. Trăiește acum la Mănăstirea Vatoped, pe Muntele Athos, alături de alți 150 de călugări și oameni din întreaga lume, care vor să îmbrace straiele monahale. 

„Călugărul trebuie să se sfinţească. De aia vine aici", spune acesta. 

El a explicat motivele pentru care a decis să urmeze această cale.

„Am venit mirean. Aveam părul mai mic ca al tău. A crescut între timp, a crescut numai părul, din păcate. Deci n-a fost o ruptură, n-a fost. Poate a fost un pic neaşteptată pentru cei din jurul meu. Nu se aşteptau. Ba chiar îmi plăcea să glumesc. Nu le spuneam multora. Îmi aduc aminte că era un prieten, un cunoscut, îmi spunea că eu am fost în Halkidiki în vacanţă. Bravo, şi eu tot acolo mă duc, şi am venit în vacanţă. Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici, e marea aproape.

E mare, dar pe care îl face Dumnezeu unui om să îi deschidă inima şi mintea, să se apropie de monahism. Nu îl face multora. Şi din cauza asta suntem şi noi, avem de dat socoteală că ni s-a dat darul ăsta şi nu ştim ce să facem cu el.

Călugărul trebuie să se sfinţească. De aia vine aici. E simplu. Trebuie să înveţe să se cunoască pe sine însuşi şi să înveţe să îl iubească pe Dumnezeu. Şi aşa cum spune Sfântul Isaac Sirul, a-L Iubi pe Dumnezeu înseamnă a nu-ţi găsi odihna decât în Dumnezeu.

Şi asta înseamnă sfinţenie. Călugărul trebuie să ajungă se sfinţească", a spus Alexandru Costescu, la emisiunea „România, te iubesc!", de la ProTV.

 

 

×