x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Debutantii au avut doar talente

Debutantii au avut doar talente

03 Sep 2004   •   00:00

Prima seara a Festivalului de Muzica Usoara Mamaia 2004 a adus pe scena, cu mici exceptii, tineri cantareti care ar trebui sa se reorienteze profesional. Dincolo de emotii, concurentii stiau doar cum sa tina microfonul, pe care l-au "torturat" cu triluri sub ton. Membrii juriului si spectatorii au suportat cu stoicism doua ore de "Interpretare".

DANA CIOBANU, DANA ANDRONIE

Aurelian Temisan si Gabriela Badila s-au descurcat mai bine in postura de prezentatori ai unui festival decat mult mai "titratele" vedete TVR la Cerbul de Aur.

VETERANUL. Totusi, nici ei n-au fost iertati si le-a iesit porumbelul din gura. Iata cateva exemple: "In trupa Vertigo au avut loc schimbari de membri in componenta" sau "Vlad Adriana vine de la poalele Tamplei", a susurat Gabriela Badila. Ca un consacrat printre debutanti, Aurelian Temisan era atat de sigur pe el ca nici n-a bagat de seama cand a comis-o: "Persoanele suferinde de inima sunt rugate sa paraseasca sala". Trecem cu vederea, mai ales ca Temisan a implinit 15 ani. De cand a debutat la Mamaia. Producatorii festivalului au vrut sa aduca Cerbul la Teatrul de vara. Dar nu au tinut cont de dimensiunile scenei, astfel ca decorul si luminile, foarte asemanatoare cu cele de la Brasov, s-au potrivit ca nuca-n perete cu Mamaia. De salutat este doar intentia, nu si finalizarea. Daca la capitolul imagine organizatorii s-au descurcat cat de cat, transmisia, asigurata de Prima TV, a avut cam aceleasi hibe ca anul trecut: vocile din regie au concurat cu artistii, intrand in direct fara sa-si dea seama, si semnalul audio de pe micile ecrane a avut intarziere, doar imaginea fiind preluata in timp real.

TALENTE. Dar sa vedem cum si-au jucat cartea concurentii. Unii nu au facut altceva decat sa dea apa la moara carcotasilor, care sustineau inainte de concurs ca preselectia a fost "cumparata". Credem ca debutanta Crina Cuibus a gresit scena. Se misca lasciv, in timp ce banda o lua inainte, iar vocea ii ramasese in Constanta. Dupa ce si-a terminat treaba, Crina declara in culise ca a vazut publicul foarte atent. Poate la decolteul din care ii iesea sutienul. Paula Ghivirica, Ilie Roxana Loredana, Cristina Bondoc, Ramona Manole si trupa Flash au batut drumul pana la Mamaia degeaba. Nu ne-ar mira totusi sa plece acasa cu vreun premiu.

VOCI. La polul opus se afla Adriana Vlad, Florentina Tuchel, Octavian Clonda si Alin Gheorghisan, carora vocea le-ar putea asigura un loc - cinstit - pe podium. Adriana Vlad s-a simtit pe scena ca pestele in apa, cantand de placere. Ba chiar a pozat, la cererea fotografilor, in pauza publicitara. Brasoveanca a fost mai intai vocea a doua pentru Octavian Clonda, pentru ca abia apoi sa concureze, impreuna cu trupa Crash. Tanara a cantat ca Bonnie Tyler si s-a miscat ca Laura Stoica. Alin Gheorghisan a ajuns la Mamaia direct de pe Broadway. O voce prea buna pentru o piesa mediocra. Anul trecut, trupa Avangarde a facut valuri cu piesa "Alina viseaza", care a reusit sa-si castige statutul de slagar intr-un singur an. Povestea pare ca se repeta, cu alti debutanti. Formatia Verde-n fata promite sa arunce in topurile muzicale un hit.

DIN CULISE. Aurelian Temisan s-a acomodat foarte bine cu Gabriela Badila, colega estivala de la TV Neptun. In spatele scenei, cei doi imparteau frateste o sticla de apa. Corina Chiriac, membru de specialitate in juriu, a venit la festival cu piciorul rupt. Colegii jurati nu i-au putut da autografe pe ghips, pentru ca artista a preferat sa-si imobilizeze glezna cu atele si bandaje. In timp ce Stefan Banica & Co au avut la dispozitie o cabina doar pentru ei. In fata Teatrului de vara, zeci de oameni au ascultat, asezati pe bordura, cantarile de dincolo de ziduri. Nu si-au permis sau nu au vrut sa dea 200.000 de lei pe bilet, chiar daca Banica Jr. era cap de afis. Desi nu au fost scoase la vanzare decat 300 de bilete, nici jumatate nu s-au vandut in prima seara. De altfel, multi constanteni si turisti cu care am vorbit nu stiau ca a inceput festivalul. De vina sunt organizatorii care nu au promovat evenimentul decat prin cateva afise si promo-uri tv. Asa ne-am ales cu o Mamaia incognito!

  • Foto - SPERANTA. Adriana Vlad e dotata si cu voce, dar are si ce arata

    BARBERA SI BIBLIA

    La conferinta de presa dinaintea spectacolului de "Interpretare", Madalin Voicu, presedintele juriului, a gasit de cuviinta sa-i anunte pe ziaristi ca-si va lansa, in curand, cel de-al doilea album, "Politician". Cum la discutie a participat si Dan Popi, boss-ul casei de productie Cat Music/Mediaservices, compozitorul, violonistul si cantaretul Madalin i-a batut acestuia obrazul: "Sunt sigur ca nu o sa ma promovati pe mine, asa ca prefer sa nu incerc sa va trimit materialul meu, oricat de bun ar fi". Berti Barbera, membru al juriului, a pus punctul pe "I" in privinta corectitudinii jurizarii: "Nici Biblia nu e obiectiva suta la suta". O informatie interesanta a fost oferita de presedintele Comitetului de organizare Mamaia 2004, Cristian Zgabercea, care a anuntat ca, de la anul, s-ar putea ca sectiunea "Slagare" sa fie desfiintata.

  • Foto - COLEGI. Madalin Voicu si Berti Barbera au fost in juriu

    RAY CHARLES CU TURAI

    Omul in care organizatorii si-au pus ultima speranta de audienta se numeste Stefan Banica Jr. O vedeta care tine la pret si la contract. A intrat si a iesit din scena la orele negociate. A cantat de toate, mai ales de pe ultimul sau album, "Zori de zi", si i-a adus un ciudat omagiu lui Ray Charles, unul dintre idolii sai. Piesa americanului, "What I’m Saying", a suferit modificari mioritice, fiind impanata cu "Turai, turai si turai" si "De la Cluj pan’ la Sinaia / Nu e public ca-n Mamaia". In mod cu totul surprinzator, Banica a percutat la cererea de bis a publicului, cantand doua melodii peste program.

    Cunoscatorii comentau ca a fost platit bine de a facut un asemenea favor. De sunat, a sunat impecabil, prin grija echipei sale, care a reglat instrumentele si microfoanele mai bine de doua ore. Madalin Voicu nu a parasit masa juriului, special pentru a-l asculta pe Banica.

  • Foto - FAVOR. Banica a mai cantat doua melodii peste program
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden mamaia