x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Frumuseţea şi divele văratice

Frumuseţea şi divele văratice

de Dana Andronie    |    14 Aug 2010   •   00:00
Frumuseţea şi divele văratice

Lumea mondenă autohtonă este o junglă plină de frumuseţi (pre)fabricate. Nu li se cere decât să existe şi frumuseţile există peste tot... Media IQ a monitorizat apariţiile şi evoluţia a 30 de "vedete" care au ţinut paginile presei româneşti, de la tabloide la ziare quality şi până la bloguri şi agenţii de presă.



Topul celor mai mediatizate femei din "jungla mondenă" este condus de Bianca Drăguşanu (nimic nou sub soare). Pe locul doi (la mare distanţă) s-a clasat Monica Columbeanu. Poziţia a treia este ocupată de Paula Seling (graţie Eurovisionului!). Nu vreau neapărat să comentez acest clasament, ci vreau să subliniez totuşi că (mămica) Andreea Bănică se află în top pe locul opt. Deşi nu a excelat prin nimic, Andreea a reuşit totuşi să se păstreze în clasamentul celor mai mediatizate muieri care au primit, pe muncă mai mult sau mai puţin cinstită, titlul de divă. E clar că în showbiz-ul românesc siliconatele conduc! Dar până când?!

Aristotel zicea că frumuseţea e un dar al zeilor, Socrate o considera o domnie de scurtă durată, Platon, o superioritate de la natură, Theofrast, o înşelăciune mută, Theocritos o pedeapsă de fildeş, iar Carneade, o domnie fără paznici. Iar Francis Bacon scria în "Eseuri" că frumuseţea seamănă cu fructele văratice: se strică lesne şi nu pot să ţină multă vreme; "Şi, de cele mai multe ori, frumuseţea dă naştere la o tinereţe desfrânată şi la o bătrâneţe ruinată". Se pare că Andreea Bănică se mai bucură încă de o "tinereţe desfrânată". Pentru filmarea unui videoclip, s-a dezbrăcat în public. Ce-i drept, ea a declarat că s-a simţit puţin jenată, însă "a trebuit să dansăm sub un duş, sub privirile oamenilor. A fost cam greu, dar asta este meseria mea şi trebuia să-mi fac treaba". Grea meserie, recunoaştem! Să te dezbraci, să dansezi sub duş şi să fii vedetă! Şi nu orice vedetă, ci una care a aflat că soţul său "este foarte potent", graţie unui scandal de presă!

Revin la ceea ce spunea Francis Bacon, şi anume că frumuseţea e văratică. Prin extindere, am putea spune că pe Andreea Bănică şi pe restul consoartelor sale le aşteaptă o bătrâneţe ruinată... Noi să trăim!

×
Subiecte în articol: antimonden