x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 13 august 2004

Litoralul azi - 13 august 2004

13 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  13 august 2004

METEO. Vremea va fi frumoasa si calda, cu cer senin. Maximele vor fi cuprinse intre 26… 30°C, iar minimele intre 17… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20… 22°C.

CERCETATI. Doi turisti romani si doi straini sunt cercetati in stare de libertate de procurorii constanteni, dupa ce au fost surprinsi fumand marijuana pe plaja.

  • Intr-un top al statiunilor cu cabinete medicale asaltate de turisti, Navodari se afla pe ultimul loc. 86 de persoane au batut la usa cabinetelor medicale. La polul opus, pe primul loc este Constanta, cu 1.562 de solicitari, urmat de Costinesti, cu 300 de consultatii medicale. In Eforie Nord medicii au consultat 260 de turisti, in Eforie Sud - fix 100 de persoane au avut nevoie de doctor, iar in Mamaia - 160 de turisti au trecut pe la medic.

  • Patru turisti care fumau marijuana pe plaja au acum dosar penal. Doi turisti romani si doi straini sunt cercetati in stare de libertate de procurorii constanteni, dupa ce au fost surprinsi fumand marijuana pe plaja. Una dintre inculpate a declarat procurorilor ca a cumparat o tigara cu marijuana contra sumei de 50.000 de lei de la o persoana necunoscuta de pe plaja. Una dintre cele patru persoane a declarat ca nu a fumat din tigara, dar, in urma testelor antidrog, a reiesit ca toti patru turisti erau consumatori de droguri.’

  • Muzeul de Arta Constanta gazduieste expozitia de grafica "As is when - boom-ul graficii britanice in anii ’60". In paralel cu aceasta expozitie are loc si o scoala de vara. In cadrul work-shop-urilor sunt invitati sa participe reprezentantii Palatului Culturii din Iasi, Bibliotecii Judetene din Cluj, Muzeul de Arta din Bucuresti si Facultatii de Arte Plastice din Timisoara. In fiecare seara, intre orele 18:00-20:00 pot fi vizionate filme artistice. Capul de afis este serialul "Razbunatorii".

  • Zilele acestea, statiunea Eforie Sud este asaltata de 120 tineri din aproape toata Europa. Aici se desfasoara cea de-a 22-a intalnire Ginsburg a tineretului european, eveniment de traditie in Germania. Tineri din Italia, Germania, Marea Britanie, Spania, Polonia, alaturi de cei romani, vor participa la diverse activitati pana la 21 august, cat tine tabara. Scopul acestei intalniri este solidificarea relatiilor intre tinerii din Europa. Fiecare zi va incepe cu dezbateri asupra unor subiecte care privesc Europa si Uniunea Europeana.

  • Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului detasati pe Litoral au primit mai multe sesizari cu privire la conditiile de cazare ale Hotelului Felix. Peste 100 de copii din Hunedoara, care isi rezervasera locuri cu cateva luni in urma la acest hotel, au fost nevoiti sa astepte sase ore pana cand sa li se dea camerele. In momentul in care au patruns in acestea, au descoperit ca erau intr-un hal fara de hal. In plus, acestea se aflau la subsolul cladirii. Paturile de pe pat erau rupte, peretii, plini de igrasie, mobilierul, stricat, mucegai - toate acestea pentru pretul de trei milioane de lei pentru sejur. Pentru neregulile constatate de catre Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, proprietarul hotelului poate fi amendat cu cateva zeci de milioane bune de lei.

  • Potrivit celor mai recente date furnizate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Mangalia se afla pe primul loc ca grad de ocupare. 78% din locurile de cazare din statiune sunt ocupate. Pe locul doi se afla statiunea Mamaia, cu 70,3% grad de ocupare. Se pare ca Festivalul Callatis 2004 a reusit sa atraga mai multi turisti catre Mangalia. Poate numele de pe afise, poate conditiile s-au imbunatatit, ori marea este mai calda in acea zona.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden turişti