x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Moculescu, la Mamaia!

Moculescu, la Mamaia!

13 Aug 2010   •   00:00

După 14 ani, Horia Moculescu se prezintă în concurs la Festivalul "Mamaia". Moculescu o cunoaşte foarte bine pe "Mamaia". A fost dirijorul festivalului, a participat la secţiunea Creaţie de nenumărate ori, a fost şi preşedintele juriului etc. Ultima oară a participat, la Interpretare, în 1996, când a câştigat marele trofeu cu piesa lui Dan Pavelescu "E toamnă-n septembrie". Iată că la cea de-a 40-a ediţie Horia Moculescu are o piesă la "Mamaia", în calitate de compozitor. Şi anume: "Vreau", interpretată de Alin Ignat. Printre creatorii admişi la "Mamaia" 2010 se numără: Cristian Faur, Tudy Zaharescu, Adi Cristescu, Marcel Dragomir etc.

În 2010, Festivalul de Muzică Uşoară "Mamaia" beneficiază de un imn, compus de Adrian Romcescu, text: Dana Dorian. Interpretează: Andreea Bălan, Lucia Dumitrescu, Irina Popa, Natalia Barbu, Ionuţ Ungureanu (Provincialii).
Programul recitalurilor din această ediţie jubiliară este următorul. Prima seară, 26 august, are Direcţia... 5. Cea de-a doua seară, vineri, 27 august, le aparţine câştigătorilor Festivalului Mamaia până în anul 1990. Sâmbătă, 28 august, este rezervată câştigătorilor de trofee ale festivalului după 1990, printre care se numără: Andreea Bălan, Lucia Dumitrescu, Irina Popa, Natalia Barbu, Provincialii. Duminică, 29 august, va fi EuroMamaia. Colegii finalişti ai Paulei Seling & Ovi de la Eurovision sunt invitaţi pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanţa.
Regizorul Petre Năstase va decerna şi el un premiu: un videoclip pentru o piesă care concurează la secţiunea Creaţie.

×
Subiecte în articol: antimonden