x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden New York - Dat afara pentru solitaire

New York - Dat afara pentru solitaire

11 Feb 2006   •   00:00

11 februarie 2006

Marele zid cu graffiti


Responsabilii unui tronson din Marele Zid Chinezesc au construit un zid fals, de 80 m lungime si 7,5 m inaltime, pe care vizitatorii pot desena cu graffiti in schimbul sumei de 124 de dolari. In afara de banii stransi astfel, responsabilii sunt de parere ca vor putea sa protejeze in acest mod Marele Zid, vizitat anual de 4 milioane de turisti.

Franta - Carnavalul lamailor


In Menton (sudul Frantei) este in plina desfasurare cea de-a 73-a editie a Carnavalului Lamailor. Cu acest prilej au fost construite diverse figurine. Bineinteles, s-au folosit lamai ca materie prima. Masca din imagine a mai avut un "ingredient": portocalele.

Reusita - A divortat de sotul guraliv


Membrii consiliului shariat al orasului Ras-al-Haima (Emiratele Arabe Unite) i-au permis sa divorteze unei femei, al carei sot le povestea cunoscutilor detalii din viata lor intima. Potrivit legilor shariatului, nici sotul, nici sotia nu au dreptul sa vorbeasca in public despre detaliile intime ale vietii lor de familie. Femeia a reusit sa demonstreze fara probleme vina sotului sau: trei cunoscuti ai cuplului, prezenti ca martori la proces, stiau tot soiul de detalii, inclusiv locurile de pe corpul sotiei unde aceasta are alunite.

New York - Concediat pentru Solitaire


Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a concediat un angajat al institutiei pe care o conduce, dupa ce l-a surprins pe acesta jucandu-se Solitaire la computerul la care ar fi trebuit sa munceasca, relateaza Reuters. "Locul de munca nu este unul potrivit pentru jocuri. Eu ma astept de la toti subordonatii mei sa munceasca din greu, asa cum fac si eu", a declarat Bloomberg. Barbatul a fost concediat dupa sase ani in care ocupase acest post, fara a primi mai intai avertisment sau penalizare salariala.

Deconspirare - Travestitul prostituat era o scriitoare celebra


Un travestit care obisnuieste sa se prostitueze, pe nume JT LeRoy, scrie carti la greu. Nu asa, la mana a doua, ci de mare succes. Unul dintre volume a stat la baza scenariului peliculei "Elefantul", laureata la Cannes. Si cum orice succes naste invidii, mereu exista cineva care poarta sambetele acelui rasfatat al sortii. Bref, JT LeRoy nu-i un el depravat, ci o ea de 40 de ani, pe care o cheama Laura Albert. Incercarile ei de a-si ascunde adevarata identitate au fost spulberate de fostul sau partener, care a declarat ca JT a fost o farsa nascocita de scriitoare, in speranta ca lucrarile i se vor vinde mai bine. (C.D.)

Anul Mozart - Partituri din ciocolata cu diamante


Un cofetar a realizat un tort special cu prilejul sarbatoririi a 250 de ani de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart. Produsul din ciocolata este sub forma unei partituri, iar notele redau Marsul Turcesc al compozitorului austriac. Mai mult, tortul are 107 diamante, iar valoarea acestuia depaseste 4 milioane de dolari.

Marea Britanie - Ciocolata de 104 ani


O femeie din Marea Britanie sustine ca detine o ciocolata veche de 104 ani. Jane Marshall, din Draycott, a povestit ca a primit ciocolata Cadbury de la bunicul ei, Fred Horn, pe vremea cand avea 9 ani. Ea a precizat ca delicatesa a fost produsa in anul 1902, pentru a celebra incoronarea lui Eduard al VII-lea. Batrana a dezvaluit ca a gustat din bucata de ciocolata in urma cu 53 de ani, dar ca nu isi mai aminteste ce gust avea. Reprezentantii companiei Cadbury, care detine in propriul muzeu mostre de ciocolata datand din anul 1897, au estimat ca ciocolata femeii ar putea fi cea mai veche ciocolata aflata in proprietate privata.


Premiile pentru fotografie de presa


Juriul international al celei de-a 49-a editii a concursului international de fotografie de presa l-a desemnat castigator pe canadianul Finbarr O’Reilly. Fotografia acestuia, realizata la 1 august 2005, in Tahoua (nord-vestul Nigeriei), ilustreaza degetele slabite ale unui copil de 1 an presand buzele mamei.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden ciocolata