x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ogasanu Jr. a compus hiturile Loredanei

Ogasanu Jr. a compus hiturile Loredanei

01 Noi 2004   •   00:00

INEDIT - Mihai vrea sa faca muzica house pentru tambal si cimpoi

Virgil Ogasanu are un fiu care vrea sa le faca pe toate: compune, canta, joaca pe scena Teatrului National, pregatindu-si cariera de regizor pentru videoclipuri. Are 25 de ani si toata lumea este a lui! De aceea s-a gandit sa-si incerce norocul si in muzica, pregatind, pentru inceput, un duet cu Loredana Groza.
DANA ANDRONIE

Click pentru a mari imaginea
PERFORMANTA. Loredana Groza si Claudia de la Cream au inregistrat piese in studioul amenajat in apartamentul parintilor lui Mihai Ogasanu
Mihai Ogasanu si-a cumparat la 14 ani o clapa, cu banii de buzunar primiti de la parinti. A inceput sa invete singur programe de calculator si unde se afla notele muzicale pe portativ. Dintr-o joaca s-a apucat sa faca muzica atat pentru el, cat si pentru ceilalti. La 25 de ani castiga mai multi bani decat tatal sau, renumitul actor Virgil Ogasanu, fiind compozitorul unor cantarete de vita nobila din muzica usoara.

  • Jurnalul National: Parintii te-au impins spre actorie?

    Mihai Ogasanu: Nicidecum. Am dat la teatru pentru ca simteam ca se va imbina foarte bine cu muzica. Aveam nevoie de o meserie care sa fie artistica. Am inceput sa fac muzica de la 14 ani, dar n-am fost la un liceu de specialitate, pentru ca, mai apoi, sa urmez Conservatorul. Am compus piese pentru cantaretii din Romania, deoarece mi-a placut foarte mult. Dar am terminat si Actoria, acum un an.

  • Esti compozitor, dar vrei sa regizezi videoclipuri. Mai este loc pentru inca un regizor?

    Cum sa nu! Desi toate lumea face clipuri.

  • Cand vei sparge gheata?

    In curand. Mi-am ales cobaiul. Cei care stiu cu cine am mai colaborat pot ghici.

  • Ai compus foarte multe piese pentru Loredana…

    Eu n-am zis nimic.

  • Cat va costa prima ta incercare?

    Nu voi cere nici un ban. Este doar un test si nu vreau sa fixez un onorariu. Desi casa de discuri s-ar putea sa ma plateasca. Oricum, pe viitor nu voi avea nici preturi foarte mari, nici foarte mici. Nu vreau sa sar calul.

  • Ai cerut vreodata multi bani ca sa compui o piesa de duzina?

    Nu. Stiu o gramada de lume care cere foarte multi bani pentru lucruri proaste. Pe piata muzicala exista aceeasi oferta ca in magazine. Poti cumpara o haina de 3.000.000 de lei care sa fie de calitatea uneia de 200.000 de lei.

  • Nu te mai multumesti doar sa compui, vrei sa si canti!

    De zece ani cant, dar acum vreau sa devin cantaret. Voi scoate un album la anul. Combin stiluri, pentru ca in ziua de astazi se poarta combinatiile. As vrea sa cant impreuna cu diversi artisti din Romania.

  • Te tine vocea, fie si pentru duet?

    Da. Cred ca am voce.

  • Poti sa descrii ceea ce canti?

    Am ales stilul club. Mi-ar placea sa cant cu Loredana. Am inceput sa lucram deja la proiectul meu. Loredana se poate mula pe foarte multe stiluri. Si voi incerca, impreuna cu ea, sa aduc ceva nou in muzica de club. Bubuieli se tot fac!

  • Vei lua muzica populara si o vei altoi cu muzica house?

    Nu! Vreau sa compun muzica house pentru tambal, pentru vioara sau pentru cimpoi. Orice se poate!

  • Ai incercat?

    Da. Si am reusit! "Zig-zagga" este o dovada! Am compus-o si foarte repede. Doar cinci zile a durat, cu videoclip cu tot.

  • Cum a ajuns Loredana la tine?

    M-a sunat intr-o buna zi, acum doi ani. Auzise de mine de la Cream, pentru care am scos piesa "Mai aproape". A venit la mine acasa, unde am studioul, pe care l-am ridicat din banii castigati din muzica. Nu este luxos, dar imi fac treaba foarte bine cu el. Cu Loredana s-au legat lucrurile foarte bine inca de la inceput. A fost intai "Femeia ta", au urmat apoi "Suflet drag", "Zig-zagga" si "Extravaganzza".

  • Castigi mai bine decat tatal tau, Virgil Ogasanu?

    Posibil. Castig destul de bine, dar mai stau cu parintii pentru ca inca nu am probleme cu vecinii. Am noroc ca nu se supara cand dau muzica tare. Vreau sa strang bani ca sa-mi iau o casa, pentru ca la bloc nu poti sa ai un studio adevarat.

  • Mai ai timp sa mergi la serviciu?

    Da, ma duc la Teatrul National. Doar sunt actor debutant si am un salariu. Nu voi renunta la aceasta meserie. Este important sa faci mai multe lucruri, pentru ca vezi lumea altfel. Si nici nu stii de unde vine inspiratia.
    OFERTE DE LA MANELISTI
    Mihai Ogasanu a fost solicitat de Claudia de la Cream, Vali Barbulescu, Bambi sau Bogdan Dima (ex-Body&Soul) pentru a le compune piese de top. Compozitorul a recunoscut ca cel mai bine a colaborat cu Loredana, care a acceptat pentru "Suflet drag" sa traga de trei ori vocea, pana cand maestrul a fost pe deplin multumit. Operele lui Mihai Ogasanu au ajuns si pe la urechile manelistilor care si-au dorit imediat sa le compuna si lor baiatul renumitului actor. A refuzat, desi putea sa devina peste noapte un om bogat.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden muzica ogasanu