x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Oscar 2023: momente unice, emoționante, glamour și strălucire

Oscar 2023: momente unice, emoționante, glamour și strălucire

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Mar 2023   •   20:15
Oscar 2023: momente unice, emoționante, glamour și strălucire

Dacă există un univers în care Everything Everywhere All at Once nu a dominat cea de-a 95-a ediție a Premiilor Academiei, nu am vrea să trăim acolo. 

Aventura multivers nebunească a lui Daniel Kwan și Daniel Scheinert a luat acasă șapte statui în marea noapte de la Hollywood, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor și un premiu care a făcut istorie pentru cea mai bună actriță, Michelle Yeoh – prima actriță asiatică care a luat vreodată acel premiu.

Condusă de experimentata gazdă Jimmy Kimmel, ceremonia din 2023 nu a fost chiar plin de surprize – Everything Everywhere a fost favoritul șanselor în aproape toate categoriile câștigate – dar nu au lipsit discursurile emoționante și reîntâlniri grozave.

Distribuția Everything Everywhere All at Once a câștigat aproape toate premiile de actorie, cu Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis și Michelle Yeoh, toți luând acasă statui pentru interpretarea lor din blockbusterul indie. Și fiecare a ținut discursuri de acceptare memorabile, Quan și- a numit victoria „Visul american” și Jamie Lee Curtis a izbucnit în strigăte  memorabile ca o regină a seriei Scream în același weekend în care Scream VI a dominat topurile de box-office. Între timp, mesajul „dream big” al lui Michelle Yeoh din discursul ei emoționant a fost într-adevăr remarcabil. „Pentru toți băieții și fetele care mă urmăresc acum: acesta este un far de speranță și posibilitate”, a spus ea în discursul său de acceptare. Visele devin realitate și nu lăsa pe nimeni să-ți spună că ai trecut de o anumită vârstă, niciodată.”

Cuvinte emoționante: Brendan Fraser a luat Oscarul pentru rolul Charlie din „The Whale”

 

Brendan Fraser, câștigător al Premiului Oscar 2023 pentru cel mai bun actor cu „The Whale”. 

 

Când Jessica Chastain și Halle Barry i-au menționat numele, Fraser a fost vizibil mișcat. A ajuns pe scenă năucit, aproape neîncrezător. Celebrul actor a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea sa din „The Whale” și a ținut un discurs de acceptare emoționant, dedicând premiul familiei sale.

 „Deci așa arată Multiversul!”, a glumit el. „Doamne, mulțumesc Academiei pentru această onoare și și pentru studioul nostru A24 pentru că a făcut un film atât de îndrăzneț”. „Sunt recunoscător [regizorului] Darren Aronofsky pentru că mi-a aruncat un colac de salvare creativ și m-a transportat la bordul vasului bun The Whale.”

Povestea lui reprezintă o lecție de viață pentru toată lumea, întrucât Fraser practic a dispărut după ce a început în „The Mummy” și a suferit de depresie înainte de a reveni cu stil și cu o statuetă sub braț.

John Travolta în lacrimi pentru prietena Olivia Newton-John

Vedeta de la Hollywood a prezentat secțiunea „In Memoriam” citând din Hopelessly Devoted to You, o melodie interpretată de actrița și cântăreața Olivia Newton-John, prietena și colega sa care a murit din cauza cancerului, la 73 de ani, în vara anului trecut. A fost unul dintre cele mai emoționante momente al serii Oscarurilor, cel în care sunt amintiți actorii și cei care lucrează în industria cinematografică dispăruți în ultimele 12 luni. 

O legătură foarte puternică între cei doi, mărturisită încă o dată de John Travolta care cu dificultate și-a finalizat omagiul. „În această industrie, avem privilegiul rar de a face ceea ce ne place pentru a trăi și, uneori , să facem asta cu oamenii pe care îi iubim ”, a început actorul de două ori nominalizat la Oscar pentru Saturday Night Fever și Pulp Fiction. Lacrimile i-au umplut ochii lui Travolta pe măsură ce scurtul discurs progresa. „Fiecare dintre ei a lăsat o urmă de neșters – a spus el, cu vocea spartă –. Ne-au atins inimile, ne-au făcut să zâmbim și au devenit prieteni dragi, cărora le vom rămâne veșnic devotați iremediabil ”.

Odată cu premiile Oscar 2023, moda revine mai plină de farmec ca niciodată

Covorul roșu al Premiilor Oscar din 2023 continuă să fie sinonim cu look-uri de vis și rochii princiare. Între nuanțe luminoase și nuanțe atemporale, Cate Blanchett, Lady Gaga și Jessica Chastain triumfă în ceea ce privește stilul. Într-un echilibru perfect între Haute Couture și moda clasică.

Pe covorul roșu – anul acesta excepțional într-o nuanță de șampanie – creațiile de haute couture caracterizate prin siluete largi, drapate, trene și strasuri triumfă printre cei care preferă costumațiile pe măsură și cei cărora le place să redescopere hainele din trecut. De la Cate Blanchett la Lady Gaga, de la Florence Pugh la Michelle Yeoh, cele mai frumoase și de neuitat look-uri de la Oscar 2023.

În lista celor mai bine îmbrăcate vedete ale serii, nu putea lipsi Cate Blanchett, care acum și-a consolidat reputația de stil icon. Pentru Premiile Academiei de anul acesta, starul Tár a uimit într-o rochie drapată în două tonuri cu o fustă trenă de Louis Vuitton.

Poate că nu a luat acasă râvnita statuetă, dar Angela Bassett nu a dezamăgit la ținute, datorită rochiei voluminoase create de Moschino. Obișnuită să surprindă cu look-uri ieșite din comun, Florence Pugh a ales pentru premiile Oscar pantaloni scurți asortați cu un top foarte lung, în timp ce Rihanna și-a arătat burtica de gravidă în costumația cu transparențe și fusta de piele de la Alaïa. O altă apariție de clasă de neegalat, Jessica Chastain a orbit într-o rochie cu decolteu adânc de la Gucci .

Sharon Stone a îndrăznit să folosească o culoare neobișnuită (galben) pentru un covor roșu, dar rezultatul a fost foarte elegant. Diva de la Hollywood a mers la Academy After Party cu o rochie lungă cu mâneci liliac și o trenă brodată. Elegantă și sofisticată, Stone a încercat să uite, măcar pentru o seară, ultima perioadă dificilă după moartea fratelui ei și diagnosticarea unei tumori pe creier.

 

Sharon Stone

 

Negru sau alb

Acestea au fost cele mai populare două nuanțe de pe covorul roșu al Oscarurilor 2023. Romantic, idilic, dar senzual: cea mai deschisă nuanță a curcubeului și-a arătat cele mai ascunse laturi. Pentru Michelle Yeoh, într-o creație Christian Dior Couture, este delicat și rafinat; pentru Emily Blunt, într-o rochie fără bretele de la Valentino, este proaspătă și contemporană; cu Halle Berry, în Tamara Ralph, poate fi sexy și sugestiv. Look-ul Chanel Couture etalat de Michelle Williams amintește de o rochie de mireasă, caracterizată printr-un corset cu cristale și un voal transparentă.

 

Michelle Yeoh a purtat o rochie cu inserții transparente și franjuri ton sur ton de Christian Dior Couture (Foto de Arturo Holmes/Getty Images)

 

Cealaltă față a monedei nu poate fi decât neagră, sofisticată și glamour. Jennifer Connelly s-a remarcat printre cele mai bine îmbrăcate vedete ale serii, într-o rochie dreaptă cu strasuri de la Louis VuittonNicole Kidman a preferat o creație pe măsură de Armani Privé caracterizată prin paiete ton sur ton, flori aplicate maxi și un decolteu adânc. O estetică împărtășită și de look- ul Givenchy ales de Elizabeth Olsen, îmbogățit cu inserții transparente. Lady Gaga a prezentat o rochie cu bustieră din tul semitransparent și fustă în formă de A, apărută în urmă cu doar câteva zile pe podiumul Versace. 

Lady Gaga seduce în rochia transparentă Versace purtată pe podium acum câteva zile de Gigi Hadid

 

Pasiune vintage

În ultimii ani, moda vintage și-a creat un spațiu din ce în ce mai relevant pe covorul roșu. Premiile Oscar din 2023 au văzut această tendință continuă, cu numeroase vedete îmbrăcate în creații din trecut. În primul rând Vanessa Hudgens, care a intervievat candidații pe covorul bej purtând o rochie de catifea vintage ChanelRooney Mara a optat pentru o rochie drapată de la Alexander McQueen din colecția toamna-iarnă 2008, în timp ce Cara Delevingne a optat pentru un aspect voluminos roșu aprins care face parte din colecția Elie Saab Couture toamna-iarnă 2021. De asemenea, modelul Winnie Harlow a privit în trecut, cu o rochie cu decor floral de Armani Privé Spring Summer 2005. O modalitate eficientă de a reitera importanța durabilității.

 

 

Cara Delevingne într-o creație cu fustă amplă și fundă laterală de Elie Saab Couture FW 2021

 

 

 

 

 

×