x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Parteneriat - Doi caini lup si-au facut dresorul actor

Parteneriat - Doi caini lup si-au facut dresorul actor

06 Mai 2005   •   00:00

Pentru pelicula "15", Sergiu Nicolaescu l-a "racolat" pe dresorul Dinu Oprescu, care a jucat rolul unui locotenent major de militie, insotit de doi caini politisti, Achat si Brio.

  • de DANA CIOBANU
  • MONDEN
  • VECHI AMICI. Mihaela Radulescu ii cunoaste pe Dinu Oprescu si pe cainii sai, Achat si Brio, inca din 2001, cand au "colaborat" la o emisiune de la Antena 1
    In urma cu cateva saptamani, regizorul Sergiu Nicolaescu si-a deplasat echipa care lucreaza la realizarea peliculei "15" la Timisoara, acolo unde a fost filmata o parte din scene.

    Actiunea filmului se desfasoara in doua etape, una in 1989, cealalta in 2004, pe fundalul evenimentelor Revolutiei. Se urmareste povestea unuia dintre cele 43 de cadavre trimise de la Timisoara la Bucuresti, din ordinul Elenei Ceausescu, spre incinerare.

    Pentru scenele filmate la Catedrala Mitropolitana si pe Podul Decebal din Timisoara, Sergiu Nicolaescu l-a "racolat" pe dresorul Dinu Oprescu, care a jucat rolul unui locotenent-major de militie, insotit de doi caini politisti, Achat si Brio. Instructorul devenit actor a schimbat replici cu Mihaela Radulescu, Daniela Nane si Ioana Moldovan. "Actorii si toti oamenii de film s-au inteles foarte bine cu animalele mele, acestea fiind foarte bine socializate. Am asigurat pe toata lumea ca Achat si Brio nu reprezinta un pericol, fiind obisnuiti cu munca de filmare si cu totii s-au convins de acest lucru", spune Oprescu.

    DISCIPLINATI. Cainii nu au avut voie sa atace oamenii din echipa de filmare sau sa se sperie de focurile de arma si de zgomotul produs de TAB-uri. Posibilele incidente intre vedete si animale au fost eliminate si pentru ca instructorul si proprietarul lor i-a insotit permanent pe Achat si pe Brio. In ceea ce-l priveste pe actorul-dresor, acesta a trebuit sa-si mai tunda din par, pentru a arata ca un militian adevarat. La capitolul "probleme", Oprescu bifeaza frigul din timpul filmarilor de noapte si faptul ca s-a pierdut multa vreme cautandu-i-se o pereche de cizme pe masura.

    CARACTERIZARE

    "Sergiu Nicolaescu este un regizor care lucreaza precis, doreste atentie, concentrare, disciplina, eficienta si duble cat mai putine. Are experienta in lucrul cu animalele pe platou si stie ce anume sa ceara acestora" - Dinu Oprescu, instructor-dresor

    MANUAL
    Medicul veterinar Dinu Oprescu este primul instructor dresor de animale pentru film din Romania. Recent, timisoreanul a editat pe CD si DVD cartea "Specialitati diverse in dresajul animalelor", in limba engleza. Oprescu pregateste si un manual de dresaj pentru caini, in limba romana, si un CD/DVD cu cele mai reusite secvente din dresajul de film al animalelor sale (caini, pisica, iepure si porumbei). Iubitorii de animale pot afla mai multe detalii scriind la dinuoprescu@yahoo.com.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden oprescu