x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Plăcintă dobrogeană şi "miss" mândră-n Paradis

Plăcintă dobrogeană şi "miss" mândră-n Paradis

de Dana Andronie    |    13 Aug 2010   •   00:00
Plăcintă dobrogeană şi "miss" mândră-n Paradis
Sursa foto: Mihai Apolozan/

Fete frumoase şi deştepte (pe controlate şi pe luate) de origine română, născute sau stabilite în toate colţurile globului, s-au reunit la Mangalia pentru cea de-a X-a ediţie a concursului Miss Diaspora. Iniţial au fost înscrise 24 de tinere, dar reprezentanta Irlandei nu s-a îmbarcat la timp, aşa că din concurs va lipsi numărul 7.



Din fericire, dacă "românul s-a născut poet", munca l-a făcut pe iniţiatorul şi realizatorul Festivalului Callatis - Cornel Diaconu - creativ. Iar un bun samaritean mai rar se arată... Dar bine că se arată! Aşa se face că deja de mai bine de o săptămână reprezentantele a 17 ţări din Europa, America, Asia, Australia (cu vârste între 16 şi 22 de ani) se află în cantonament susţinut la Hotelul "Paradiso" din Mangalia.

Cursurile diverse (dans, muzică, actorie, modelling, fotogenie, telegenie etc.), precum şi pregătirea unor "Proiecte pentru România" pe care le propun concurentele se desfăşoară în sălile de repetiţii şi studiourile ad-hoc amenajate în spaţiile puse la dispoziţie cu generozitate de Virgil Stancu, patronul hotelului (cel care va oferi şi Trofeul Miss Diaspora din acest an).

Tot în Paradiso, deasupra piscinei, s-a început construcţia şi amenajarea complexului de scene pe care cele 23 de tinere vor defila duminică seară, între orele 20:00 şi 23:00.

Între probele de concurs, pentru a înlesni şi misiunea juriului, spectacolul va mai include o prezentare de modă a câtorva tineri designeri şi microrecitaluri susţinute de Felicia Filip, Cornelia Tihon, Annamari Dancs, Tatiana Heghea, Paula Mitrache, Natalia Barbu şi Ro-Mania.

Inedită pentru această ediţie este repetiţia cu public, de sâmbătă seară, care va fi parţial transmisă în direct de B1 TV. Începând cu ora 20:00, la Paradiso se va defila cu frumuseţi, se va cânta şi se va coace o plăcintă dobrogeană imensă, ca să ajungă la toată lumea. Bineînţeles, după ce va fi scoasă din cuptor, plăcinta va fi mâncată. Atunci să vezi competiţie! Şi dăi, şi luptă, pe săturate!

Cine va pleca în ţara de adopţie cu titlul de Miss Diaspora 2010 vom afla abia duminică noapte.
S-a dat startul la votare pe site-ul dedicat www.missdiaspora.ro. Să avem răbdare! Vom trăi şi vom vedea cine e aleasa, clasamentul cunoaşte spectaculoase răsturnări de situaţie.

"Un succes care nu are urmări nu înseamnă nimic", spunea Voltaire. De un deceniu încoace, Festivalul Callatis a fost un succes. Un succes cu urmări. Anul acesta nu mai există Festivalul Callatis, ci doar Miss Diaspora. Deci a însemnat ceva. Restul e... frumuseţe!

×
Subiecte în articol: antimonden