x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Robert de Niro, acuzat de fosta asistentă că a fost tratată ca o „soție de birou”. Replica actorului: „Rușine să-ți fie!”

Robert de Niro, acuzat de fosta asistentă că a fost tratată ca o „soție de birou”. Replica actorului: „Rușine să-ți fie!”

de Anastasia Paul    |    02 Noi 2023   •   21:30
Robert de Niro, acuzat de fosta asistentă că a fost tratată ca o „soție de birou”. Replica actorului: „Rușine să-ți fie!”
Sursa foto: Hepta

Celebrul actor american Robert de Niro este acuzat de fosta asistentă că a fost un șef abuziv și disperțuitor. Artistul a reacționat impulsiv în sala de judecată.

Chase Robinson i-a intentat proces pe motiv de discriminare de gen. Ea îl acuză pe de Niro că a plătit-o prost, făcea comentarii sexiste și i-a dat sarcini „stereotipic feminine”.

Actorul a reacționat instant la aceste comentarii adresându-i-se direct în sala de judecată ”Rușine să-ți fie!”. El insistă că acestea sunt prostii și a acuzat-o, la rândul său, pe fosta asistentă că a folosit abuziv fondurile companiei și se uita la Netflix în timpul orelor de program. 

Și de Niro a dat-o în judecată pe Chase Robinson, care i-a fost asistentă mulți ani. Procesele se desfășoară la New York și se estimează că vor dura circa 2 săptămâni. 

El a fost întrebat în instanță despre afirmațiile conform cărora i-ar fi cerut asistentei sale să fie la dispoziția lui la orice oră dorea și să facă „orice și totul”. Acesta a replicat că i-a cerut să facă totul în limitele atribuțiilor ei de serviciu. 

Însă Chase Robinson susține că actorul a tratat-o ca pe o „soție de birou”.

El a spus, în schimb, că sarcinile ei includeau programarea, organizarea călătoriilor și cumpărarea de cadouri pentru cei dragi.

Ea a relatat că actorul îi cerea să-i ducă hainele la spălat și reparat și să îl scarpine pe spate. 

„Nu e ca și cum i-aș fi spus să iasă și să răzuie podelele”, a replicat el în fața instanței.

Totodată, artistul a precizat că o suna pe d-na Robinson doar la ore „civilizate”, cu excepția unei singure ocazii, în care a sunat-o la ora 4:00 dimineața, pentru a-l ajuta să ajungă la spital după ce a suferit un accident.

"A fost o dată când mi-am rupt spatele căzând pe scări!", a declarat de Niro.

Robinson a mai susținut că actorul i-au permis partenerului său de afaceri, Tiffany Chen, „să o atace cu acuzații false referitor la presupuse sentimente romantice pentru De Niro”, ceea ce a determinat-o să nu-și mai îndeplinească atribuțiile de serviciu, drept răzbunare. 

La un moment dat, judecătorul Lewis J Liman le-a spus lui De Niro și avocatului doamnei Robinson să nu ridice tonul și să vorbească mai încet.

Chase Robinson a devenit asistenta actorului în anul 2008, înainte de a fi promovată în funcția de vicepreședinte la compania lui de Niro. Ea a plecat în 2019 și a susținut că de Niro i-a adresat „comentarii vulgare, inadecvate și legate de gen” și a tratat-o ca pe o „soție de birou”. De Niro a negat acuzațiile.

Robert de Niro este unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, de două ori laureat al premiilor Oscar. Are 80 de ani și a jucat în filme precum The Godfather Part II, Taxi Driver și Raging Bull și poate fi văzut în prezent în cel mai recent film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon.

Chase Robinson îl cere acum despăgubiri în valoare de 12 milioane de dolari pentru provocarea de suferință emoțională gravă și afectarea reputației.

Și Canal Productions a dat-o în judecată pe aceasta pentru 6 milioane de dolari, acuzând-o că a transformat nejustificat peste 450.000 de dolari în mile aeriene, în contul ei personal, cheltuind zeci de mii de dolari din banii companiei pe mâncare, călătorii și alte servicii personale. Precum și faptul că se uita la filme pe Netflix la serviciu.

Avocații fostei asistente spun că procesul este plin de „acuzații false menite să o împiedice pe doamna Robinson să-și urmărească pretențiile, să-i distrugă reputația și perspectivele de angajare”, potrivit bbc.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: robert de niro Hollywood chase robinson