x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Saraca irima me

Saraca irima me

de Dana Andronie    |    24 Iul 2006   •   00:00
Saraca irima me
LUPTA CU UN MONSTRU
Cand Piersic era puiet, Colea a spus cu lacrimi in ochi: ""Il iubesc pe baiatul asta!"".

 

Baiatul este acum un ""piersic"" in floare. Dupa lupte seculare (caci e tare greu sa-l prinzi pe Haiducul Sapte cai), Florin Piersic a asternut pe hartie cateva amintiri despre cel care i-a fost si tata.

 

OMUL. ""Cata forta, expresivitate, viata interioara complexa, patima si totodata melancolie in creatiile ce s-au dovedit de neegalat! Visam eu atunci ca intr-o zi o sa fiu partenerul dumneavoastra in «Haiducii lui Sapte Cai», «Saptamana Nebunilor», «Zestrea Domnitei Ralu». Vazandu-ma fata in fata cu dumneavoastra, eram coplesit de emotie, de bucurie, de raspundere, dar si de… frica! Cu cine sa ma lupt? Cu un «monstru» al cinematografiei romanesti? Zilele, multe la numar, au fost, sunt sigur, cele mai minunate din intreaga mea daruire pe celuloid! Mamulos - tatal meu din film, dusmanul meu, dar si artistul care privindu-ma, vorbindu-mi - ma facea sa simt ca sunt Haiducul Sapte cai. Erati si sunteti omul cu «O» mare, care niciodata n-ati aratat sentimentele ce le purtati celor din jur. Cu atat mai puternica a fost clipa cand, la Botosani, dupa un spectacol, adastand la o masa prieteneasca, am saltat in brate un acordeon si cu vocea mea ragusita v-am cantat «Saraca irima me». Cand am sfarsit, aveati ochii inlacrimati si ati spus celor prezenti: «Il iubesc pe baiatul asta!». A fost una dintre cele mai frumoase declaratii pe care le-am primit de la un artist atat de mare. Draga Colea, eu sunt cel care te-am botezat Chares Bronson al romanilor. Folosind vorbele Domnului Stefan din piesa «Apus de Soare», le doresc celor de azi, pentru gloria viitoare a acestei nepieritoare arte «sa se aseze si sa stea sprijinindu-se pe dumneavoastra si pe marii artisti ce-i mai avem, ca pe umerii unor uriasi». Va iubesc, Maestre Colea si inca multi ani cu sanatate!""

 

""Erati si sunteti omul cu «O» mare, care niciodata n-ati aratat sentimentele ce le purtati celor din jur. Cu atat mai puternica a fost clipa cand, la Botosani, dupa un spectacol, adastand la o masa prieteneasca, am saltat in brate un acordeon si cu vocea mea ragusita v-am cantat «Saraca irima me». Cand am sfarsit, aveati ochii inlacrimati si ati spus celor prezenti: «Il iubesc pe baiatul asta!»"" - Florin Piersic

×
Subiecte în articol: antimonden