x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Show-ul de Aur al unui Cerb de 40 de ani

Show-ul de Aur al unui Cerb de 40 de ani

03 Mar 2008   •   00:00
Show-ul de Aur al unui Cerb de 40 de ani

TVR-ul a nimerit-o! După gafele cu Eurovisionul ne-am fi aşteptat la un regal de alte greşeli. N-a fost aşa. Liana Săndulescu, producătorul emisiunii “Cerbul de Aur, de la alb-negru la color&am

TVR-ul a nimerit-o! După gafele cu Eurovisionul ne-am fi aşteptat la un regal de alte greşeli. N-a fost aşa. Liana Săndulescu, producătorul emisiunii “Cerbul de Aur, de la alb-negru la color”, a spălat imaginea grav avariată a instituţiei de pe Calea Dorobanţilor. “Într-o ţară în care urşii sunt păcăliţi de vulpi” – nuanţa şi prezentatorul Dan Teodorescu – Televiziunea Naţională a scris frumos povestea unui animal serios, care a împlinit 40 de ani.

 

 

START! A fost un show de zile mari, gândit ca un duel între generaţii: Dan Teodorescu pe scenă, alături de Ruxandra Gheorghe, Horia Moculescu în sală, printre invitaţi. Ca să i se poată adresa (chipurile!) confidenţial acestuia din urmă, “taximetristul” a trebuit să stea pe ciuci. Uşor forţată, totuşi, această formă colocvială de abordare, dar ne-am dat seama că face parte din spectacol. Iar Horia Moculescu nu s-a jenat să stea cu mâna în buzunar, deşi gestul nu prea cadrează cu papionul. Dialogurile au fost bine gândite, bine pregătite şi natural interpretate (graseiate, în cazul lui Dan). Vie, dinamică, fără prea multe “peltele” (până şi Mocu s-a mai abţinut), emisiunea a reuşit să creeze cadrul perfect (nu-i fie de deochi!) pentru ca telespectatorii să poată recepta importanţa şi anvergura istorică a Festivalului Cerbul de Aur. Excelentă ideea cu piese româneşti interpretate de străini! Cine era obişnuit să gafeze a făcut-o şi de data asta. Berti Barbera, de exemplu, nu s-a ridicat în picioare ca să nu fie – zicea el – deasupra personalităţilor din jur. Bravo, Berti, halal să-ţi fie! De când respectul se exprimă stând jos, în faţa celor respectaţi? Noroc cu Iuliana Tudor, care l-a corectat: “Eu am să mă ridic în picioare, ca să mă pot înclina în faţa lor!”

 

 

SARMALE. Constantin Drăghici, Margareta Pâslaru, Luminiţa Dobrescu, Doina Spătaru, Mihaela Mihai, Corina Chiriac, Narcisa Suciu, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Mălina Olinescu au interpretat melodiile care au trecut pe la Cerb, în cele 15 ediţii ale festivalului.

 

 

A fost pomenit, la “secţiunea Melancolii”, şi numele marelui realizator tv Tudor Vornicu. În cel de-al doilea an de Cerb, 1969, acesta a făcut tot posibilul ca vedetele să fie tratate după clasa internaţională, Juliette GrÈco primind şi un “bonus” din partea realizatorului: o cratiţă plină cu sarmale, pe care a dus-o acasă, în Franţa.

La spectacolul aniversar telespectatorii au ales, prin televoting, cel mai îndrăgit cântec românesc în interpretarea unui concurent străin la Cerb. Era cât pe ce să scriem că a fost reabilitată şi ideea de televoting, compromisă la Eurovision. Nu putem s-o facem, că nu ne lasă faptele. Din comunicatul remis de TVR, aflăm că piesa trupei Holograf “Să nu-mi iei niciodată dragostea”, interpretată de olandezul Mike Peterson, a fost desemnată câştigătoare cu  35,84% din totalul voturilor, dar nu ni se spune numărul de voturi. Noi ce să credem? (Miron Manega, Dana Andronie)

 

P.S.: O veste bună: A 16-a ediţie a “Cerbului de Aur” va avea loc în septembrie. Producător: Liana Săndulescu. Director: Ioan Duma.

×
Subiecte în articol: antimonden