x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Videoclip cu rrom - Cantaretii ii integreaza pe minoritari in peisaj

Videoclip cu rrom - Cantaretii ii integreaza pe minoritari in peisaj

de Catalina Iancu    |    20 Iun 2006   •   00:00
Videoclip cu rrom - Cantaretii ii integreaza pe minoritari in peisaj

Ultima moda din show-biz o constituie videoclipurile cu minoritari. Rromii aduc o pata de culoare in clipurile cantaretilor.

Interpretii au gasit "reteta" potrivita pentru videoclipuri. Aduc in platou cativa rromi si isi fac un clip cu ajutorul acestora. Primul care a dat startul este Pepe. Cu videoclipul "Inima nebuna". Cadrele s-au tras intr-un sat in care oamenii nu vazusera in viata lor o echipa de filmare, iar fetele imbracate in costume traditionale au jucat roluri de vrajitoare. Membrii trupei Hara si-au lansat si ei recent un clip in care au jucat Tamango si Ministru, acesta din urma fiind chiar baiatul Shukar-ului interpret. Flavius Buzila&Co. au ajuns sa munceasca intr-o fierarie si s-au chinuit sa faca potcoave pentru cai. Cantaretii Hara i-au luat-o inainte Loredanei, care si-a lansat si ea tot un clip cu rromi.

STIL BALCANIC. "Departare" este cel de-al doilea single extras de pe cel mai recent album al Loredanei, "Jamparalele". Filmat in apropierea Bucurestiului, intr-un sat de rromi, clipul s-a dorit a fi o combinatie de modern si traditie. Povestea pe care o prezinta pare o reeditare a celebrei "Satra", spusa insa intr-un stil balcanic, cu accente moderne. In ciuda frigului si a luminilor care au dat de furca echipei, filmarile au bine dispus pe toata lumea. Pe langa Loredana si trupa sa, in imagini apar si foarte multi sateni, care si-au luat rolurile in serios. Personajele principale au fost intruchipate de familia lui Napoleon (Shukar Collective) cu care Loredana are numeroase colaborari. "A fost o atmosfera extrem de calda si placuta. Cred ca am dat autografe pentru tot satul. Mi-au placut oamenii puri de aici, traditiile pastrate de secole", a marturisit Loredana.

×
Subiecte în articol: antimonden