x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole HipTrip România Culinară. 3 zile de picnic și film în aer liber

HipTrip România Culinară. 3 zile de picnic și film în aer liber

10 Aug 2018   •   15:18
HipTrip România Culinară. 3 zile de picnic și film în aer liber

În perioada 10-12  august 2018 la Conacul Vivolis se desfășoară HipTrip România Culinară, un festival gastronomic care îmbină diversitatea bucătăriei tradiționale românești cu sfera urbană și cu frumusețea cinematografiei.

 

Ateliere, Live Cooking, speakeri și ecranizări tematice, la conac

Evenimentul HipTrip România Culinară iși dorește să pună în valoare obiceiurile bucătăriei tradiționale românești, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizări tematice, speakeri și dezbateri pe teme provocatoare. Toate acestea se vor petrece în grădina conacului Vivolis, un domeniu liniștit, care te face să uiți cât de aproape ești de orașul zgomotos.

Evenimentul își propune să ducă bucătăria românească din sfera tradițională în cea urbană și își dorește să devină o punte de legătură între puținii păstrători de tradiții gastronomice care prezervă aceleași metode de gătit ca în secolele trecute, făcând uz de ingrediente cultivate local, și generațiile tinere, urbanizate, care doresc a pastra acel gust de neuitat, dar utilizând metode și concepte gastronomice moderne.

 

Proiecții de film în grădină

Programul se va desfășura în aer liber, alături de cele mai îndrăgite food-truck-uri, care vă vor delecta atât cu deliciile bucătariei românești, dar și cu alte felurite tradiții gastronomice din toate colțurile lumii. Vor fi workshop-uri culinare, cu preciați chefi și profesioniști în domeniu care vor dezbate despre ce inseamnă noua bucătarie, vom avea demonstrații culinare autentice și degustări de vinuri. La sfârșitul fiecărei seri, invitații noștri vor putea viziona un film cu tematică culinară, în grădina conacului. Filmele sunt atent alese și corespunzătoare, așa că trebuie să nu le ratați.

În cadrul HipTrip România Culinară, va avea loc avanpremiera proiectului “Fragmente”, film produs de Chef Mihai Toader și muzicianul Bogdan Mihai Simion, urmată de o scurtă supriză muzicală și o sesiune de Q&A, toate având rolul de a vă stimula capacitatea de introspectie si analiza a tradițiilor satului romanesc.

La conac se poate ajunge cu ușurință, atât cu mașina, cât și cu mijloacele de transport în comun. Adresa este calea București-Ploiești nr. 155, sector 1. Pe googlemaps sau waze, alegeti destinatia: Vivolis Events.

×
Subiecte în articol: HipTrip România Culinară