x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ave Cezar! Ave Delon!

Ave Cezar! Ave Delon!

de Loreta Popa    |    03 Feb 2008   •   00:00
Ave Cezar! Ave Delon!

“Asterix la Jocurile Olimpice” reprezintă cea mai spectaculoasă aventură prezentă pe marele ecran începând cu  1 februarie 2008.

Premieră - Un rol incredibil într-o comedie de nota 10


“Asterix la Jocurile Olimpice” reprezintă cea mai spectaculoasă aventură prezentă pe marele ecran începând cu  1 februarie 2008.

Unul dintre cele mai amuzante personaje este întruchipat pe ecran de Alain Delon. Un Cezar narcisist, care se ovaţionează singur strigând în acelaşi timp cu mulţimea “Ave mie” şi un comandant care nu face un pas fără oglinda sa. Filmul “Asterix la Jocurile Olimpice” a avut un buget de peste 98 milioane de euro, nou record în Franţa.

 

Idol. Cunoscut pentru rolurile sale, Alain Delon a fost, este şi va fi un bărbat râvnit de cel puţin jumătate din femeile planetei. Romy Schneider, Nathalie Barthelemy Delon, Mireille Darc şi modelul olandez Rosalie van Breemen sunt doar câteva misterioase din viaţa actorului francez. Şi totuşi, la un moment dat, Delon a mărturisit cât de greu îi este să-şi găsească jumătatea. “Am avut câteva tentative, dar de fiecare dată parcă au fost relaţii imposibile. Aşa este viaţa. Sunt conştient că şi eu inspir frică. Mi s-a spus chiar că nu sunt o persoană cu care se poate convieţui”, a spus starul.

 

O legendă vie. La 8 noiembrie 2007, Alain Delon a împlinit 72 de ani şi poate că revenirea la cinematograf îl va face să iubească viaţa din nou. Legenda vie a cinematografiei franceze, ultimul din giganţii europeni, Alain Delon trăieşte, ca în celebrul său film “Samuraiul”, tristeţea singurătăţii, pentru că toţi ceilalţi, Gabin, Montand, Ventura, precum şi marii regizori cu care a lucrat, de la Visconti la Losey, au dispărut. Delon e singur. Fără vechii săi prieteni, fără nevastă. Nici pe scenele teatrelor, Delon nu mai este văzut. În domeniul său elveţian de la Douchy, Delon ar fi dorit să îmbătrânească aidoma unui patriarh, înconjurat de copii şi nepoţi şi aşa exprimă grava melancolie care i-a rănit inima. Suferă că a rămas singur, doar împreună cu cei trei câini ai săi. Poate de aceea, Alain Delon s-a hotărât să se despartă de colecţia sa de artă, aceasta fiind scoasă la licitaţie, în toamna anului trecut, la sala Druot-Montaigne din Paris. Actorul declara că face acest lucru “pentru copiii mei”, ca să nu existe certuri între ei şi pentru că “urăsc vânzările postume”. Despre rolul din “Asterix la Jocurile Olimpice”, Delon declară: “Acest film este revenirea mea la cinema. Am citit scenariul, am terminat ultima pagină şi am spus: «Îl fac!»“. “Dacă aş alege care să fie ultimul film din cariera mea, acesta ar fi!” – a mai spus marele actor. Cinefilii din toată lumea şi fanii marelui actor şi idol nutresc însă speranţa că acesta nu va fi ultimul rol din minunata carieră a lui Alain Delon.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul delon