x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW X6 M50d . Beam me up, Scotty!

BMW X6 M50d . Beam me up, Scotty!

de Sebastian S. Eduard    |    04 Feb 2013   •   21:54
BMW X6 M50d . Beam me up, Scotty!

Cea mai uşoară treabă pe acest pământ în materie de auto este să-ţi alegi un X6. Din două motive. Unul pentru că oricare X6 ai alege, nu ai cum să dai greş (şi nu luaţi asta ca o ştergere a ţevei de eşapament cu mâneca – nu este!). Îl al doilea rând pentru că în Bucureşti ai tot timpul la dispoziţie X6-uri pe toate culorile şi formatele de jantă - deci poţi oricând concluziona dacă îi stă mai bine pe alb decât pe roşu.

Mmmmm…Acestea fiind spuse, BMW a hotărât să ne bulverseze în continuare şi a scos BMW M Performance. Un “M” mai atenuat pentru cei care nu îşi pot permite un “M” adevărat, dar care vor să beneficieze de imaginea de posesor de “M”…L-au pus pe un  sedan, pe un touring şi…evident pe un X6.
Astfel, motorul dezvoltat pentru BMW M Performance aduce X6-le la un nivel de performanţă pe care nici o altă maşină cu motorizare diesel din segmentul lui o atinge: cu 6 cilindrii în linie, 381CP şi vârful curbei de cuplu de 740 Nm, BMW X6 M50d în doar 5,3 secunde, în timp ce consumul în ciclul de testare EU se situează la 7.7 l/100 km.

Calmul, ultima frontieră. Aici trebuie să facem o paranteză. Evident că dacă vei atinge “în civil” performanţa de 7.7l/100km va trebui, datorită predispoziţiei spre calm, să-ţi găseşti o slujbă undeva la controlul traficului aerian pe aeroportul din Munchen pentru că în nici un caz maşinuţa (să o alintăm) nu presupune la aşa ceva. În realitate vei consuma, în oraş, undeva între 12 şi 14, pentru că - şi aici puteti verifica şi în scenariul pentru Star Trek – Warp 9 e cea mai tare viteză iar dacă apeşi suficient de tare acceleraţia vei avea ocazia să vezi cum spaţiul se curbează. Beam me up, Scotty!

Noi am testat:
■ Motorizare: 3.0l/381CP
■ Cutie: automată, 8
■ Viteza maximă: 250kmh
■ Acceleraţie 0-100kmh: 5,3s
■ Consum: 9,0/7,0/7,7 l

×
Subiecte în articol: BMW