x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

09 Mai 2007   •   00:00

Cine a avut vreodată un căt de frugal duel cu partea aceea a culturii franceze care-ncape pe-un vărf de furculiţă ori alt instrument dedicat nobilei sarcini a măncatului, mai pe scurt spus, cu gastronomia, poate să spună că acum e pregătit să moară, pentru c-o va face fericit! Cu o singură condiţie totuşi… Să fi măncat "franţuzeşte" oriunde altundeva, dar nu in Franţa! Obsesia "măncatului sănătos" a făcut din stindardul gustativ al culturii franceze o cărpă cu care inşişi bucătarii locului au şters gospodăreşte pe jos! Şi nu vorbesc aici despre varianta degresată a tuturor sortimentelor de brănză. E suficient să comanzi oriunde meniul zilei ca să-ţi dai seama că delicioasa rumeneală e acum fiertură in aburi, iar coptura - un semipreparat! Pănă şi umilul sos de roşii e un maglavais galben-maro din morcovi! In Franţa, măncarea franţuzească n-are nici un gust!

×
Subiecte în articol: bucătar de rezervă