x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful Bisericii Anglicane critică Israelul pentru arestarea unei palestiniene creștine

Șeful Bisericii Anglicane critică Israelul pentru arestarea unei palestiniene creștine

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2024   •   17:40
Șeful Bisericii Anglicane critică Israelul pentru arestarea unei palestiniene creștine
Sursa foto: Hepta

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a criticat Israelul pentru o femeie creștină, de origine palestiniană, aflată în detenție. Tânăra a fost arestată în Cisiordania. El acuză Israelul a încălcat promisiunile privind tratamentul creștinilor.

Justin Welby, șeful Bisericii Anglicane, a spus că situația lui Layan Nasir este o încălcare a asigurărilor oferite de Israel cu privire la tratamentul creștinilor.

„Astfel de procese împotriva a ceea ce este deja o minoritate profund amenințată sunt contrare angajamentelor asumate de-a lungul anilor”, a transmis biroul lui Welby, pentru Sky News.

Cazul evidențiază controversata practică israeliană privind detenția administrativă folosită pentru a reține mii de palestinieni luni de zile fără acuzații. Persoanele sunt reținute timp de patru luni, dar mandatele pot fi reînnoite la fiecare patru luni pentru o perioadă de doi ani.

Nasir, în vârstă de 23 de ani, a fost luată de acasă pe 6 aprilie. Mama ei Lulu spune că 20 de soldați au sosit la ora 4 dimineața, amenințându-i familia cu arme în timp ce perchezitionau casa.

În replică, armata israeliană a transmis pentru Sky News că detenția lui Nasir se bazează pe informații și ea reprezintă o amenințare pentru securitate.

×