x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

06 Iun 2007   •   00:00

Cineva, la o gustare cu toate preparatele din lapte, susţinea că oile şi caprele sunt cele mai valoroase din punctul de vedere al productivităţii. Da’ cu vacile ce aveţi, bre? Ele nu sunt productive, nu dau lapte, nu dau carne, nu dau piele? Ele ce au? Eu zic aşa: vaca e cea mai valoroasă şi recunoscută de mult timp!

Cineva, la o gustare cu toate preparatele din lapte, susţinea că oile şi caprele sunt cele mai valoroase din punctul de vedere al productivităţii. Da’ cu vacile ce aveţi, bre? Ele nu sunt productive, nu dau lapte, nu dau carne, nu dau piele? Ele ce au? Eu zic aşa: vaca e cea mai valoroasă şi recunoscută de mult timp!

Uite, cam prin anul 1931, americanii au dat un banchet in cinstea unei vaci de 720 kg, pe nume "May-Eko". Deşi avea numai patru anişori, a ieşit campioană. Regina cirezii sale, nu?, cu cei 12.355 litri de lapte pe an, din care s-au scos nu mai puţin de 670 kg unt din cel mai bun. La ospăţul dat in oraşul Agasiz (SUA), "Regina Vacilor", imbrăcată in toaletă strălucitoare, a fost insoţită de numeroşi cavaleri de onoare! Ehei, dar să le vedeţi pe-astea de acum, urmaşele ei, ce productivitate au şi ce vedete sunt!Â

×
Subiecte în articol: divertisment