x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cinematografie în fiecare casă

Cinematografie în fiecare casă

de Alexandru Radescu    |    24 Oct 2009   •   00:00
Cinematografie în fiecare casă

Filmele aşa cum au fost concepute de regizor, cu un televizor 21:9. Dezvoltat de Philips, Cinema 21:9 a ajuns şi pe piaţa românească, la timp pentru a putea intra în calcule pentru cadouri de Crăciun. Asta dacă dispuneţi de 17.000 de lei.



Dotare
După cum se ştie, televizoarele LCD "clasice" fac un compromis în ceea ce priveşte vizionarea filmelor, fie prin schimbarea formatului original pentru a încadra imaginea pe ecran - pierzând perspectiva filmării iniţiale -, fie prin apariţia de benzi negre în partea de sus şi cea de jos a ecranului. Cu noul format, sunt depăşite aceste probleme. Cinema 21:9 este un LCD dotat cu ecran Full HD 2560x1080p, are o rată de refresh de 1 ms, iar frecvenţa 200Hz Clear permite şi urmărirea de conţinut 3D. Televizorul poate reda şi alte materiale care nu au fost filmate în standardul 21:9, provenind din surse ca transmisii TV, jocuri şi DVD-uri (opţiunea de auto-formatare poate fi oprită).

Wi-Fi
O altă funcţie importantă este "Net TV", care permite accesul la internet, prin conexiune Wi-Fi (pagina de start apare pe ecranul televizorului). Net TV vine cu un pachet de site-uri adaptate, de la diverşi parteneri, conţinutul putând fi accesat cu ajutorul telecomenzii, fără a fi necesare alte accesorii sau abonamente. Cinema 21:9 vine la "pachet" cu player-ul Blu-ray BDP9100.
5324-104891-itartmic235.jpg

TEHNOLOGIE&DESIGN, FRIGIDER ŞI CONGELATOR
Frigiderul "Twin" de la Samsung, din clasa energetică A+, îmbină un compartiment-frigider cu unul pentru congelator. Este disponibil în culori individuale, înălţimi de 1,8 m şi 1,65 m şi dispune de o capacitate netă ce basculează de la 245 de litri la 277 de litri pentru congelator şi 312/350 de litri pentru frigider. Pentru utilizatorii care doresc şi mai multă funcţionalitate, frigiderul vine cu un dozator de filtrare a apei sau un minibar. Funcţia No Frost previne acumularea de apă şi gheaţă, eliminând efortul de a dezgheţa sau curăţa, iar sistemele Power Cool şi Power Freeze produc rapid aer rece. Twin va intra pe piaţa românească în prima jumătate a anului viitor.  (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: afla ce e nou