x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cinematograful digital, şi în România

Cinematograful digital, şi în România

de Raluca Grintescu    |    19 Oct 2008   •   00:00
Cinematograful digital, şi în România

La sfârşitul acestei luni îşi va deschide porţile The Light, primul cinematograf din România dotat cu tehnică digitală şi capacitate de vizionare în 3D.



La sfârşitul acestei luni îşi va deschide porţile The Light, primul cinematograf din România dotat cu tehnică digitală şi capacitate de vizionare în 3D.


The Light este rezultatul viziunii a doi parteneri, John Sullivan şi Keith Pullinger, care, după o bogată experienţă în domeniul cinematografiei în Europa, Australia şi Asia, au decis să fondeze în România primul cinematograf dotat cu echipament digital pentru fiecare sală.

INEDIT. Bucureştenii vor avea ocazia să vizioneze filme produse special pentru 3D chiar de la 31 octombrie, în cele şapte săli de cinema situate în Liberty Center, cel mai nou mall al Capitalei (Calea Progesului nr. 151-171 – zona Rahovei). Investiţiile au început la Bucureşti cu cinematograful din Liberty Center şi la Oradea cu cel din Tiago Mall, aflat în fază de finalizare, dar se au în vedere încă 20 de locaţii în România, printre care şi Ploieşti. "Este un proiect inovator chiar pentru Europa. Digitalul reprezintă viitorul. Este o direcţie spre care merge cinematograful mondial. Astfel că, atunci când am decis să formăm The Light, partenerul meu şi cu mine am vrut să privim dincolo de ziua de azi şi să oferim spectatorilor posibilitatea de a experimenta de pe acum ceea ce în viitor va deveni o experienţă obişnuită", susţine John Sullivan, partener The Light. În condiţiile în care publicul de cinema a scăzut şi doar tinerii mai ies în oraş la un film, The Light vrea să deschidă uşa pentru toată lumea, prin preţuri accesibile, promoţii pentru familiile cu copii, care vor fi astfel îmbiate să vină să vadă filme împreună şi prin atenţia care va fi acordată în zona educaţiei, spaţiile cinematografului şi facilităţile fiind potrivite derulării multor activităţi educaţionale.


Viitorul sună bine!

Cinematograful acoperă peste 4.000 mp şi are o arhitectură spectaculoasă. Toate cele şapte săli, cu capacitate totală de 1.200 de locuri, sunt dotate cu tot ceea ce presupune o vizionare plăcută, într-un mediu plăcut: aer condiţionat, mobilier (inclusiv scaune) de ultimă generaţie de la producători de renume mondial. Investiţia de la The Light – Bucureşti este de 6 milioane de euro, valoarea totală a investiţiilor în România atingând aproximativ 20 de milioane de euro.


Relaxare

Pe lângă proiecţiile de film, spectatorii pot găsi la The Light un café-bar bine echipat (inclusiv produse de patiserie proprii), dar şi un spaţiu de tip lounge, unde se pot relaxa sau întâlni cu prietenii. Complexul cinematografic are, de asemenea, două săli de conferinţe concepute ca un spaţiu alternativ pentru derularea unor evenimente diverse. Se aşteaptă ca numărul total de spectatori să depăşească 500.000 anual.

×
Subiecte în articol: spectator light the light