x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un presupus membru al clanului Dacian, urmărit în categoria „Most wanted”, a fost prins în Italia

Un presupus membru al clanului Dacian, urmărit în categoria „Most wanted”, a fost prins în Italia

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2024   •   11:53
Un presupus membru al clanului Dacian, urmărit în categoria „Most wanted”, a fost prins în Italia

Un presupus membru al clanului Dacian, urmărit internațional, a fost prins în Italia. Acesta e bănuit că făcea parte dintr-o grupare specializată în infracțiuni informatice care acționa în Statele Unite ale Americii.

IGPR anunță că în noaptea de luni spre marți, în urma unui schimb de informații realizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei și DIICOT, cu sprijinul Biroului Atașaților de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la București, a fost prins, în Italia, de Squadra Mobile Milano din cadrul Poliției de Stat din Italia, un bărbat, de 34 de ani, din București, urmărit internațional din categoria „Most wanted”, pentru spălare de bani.

Pe numele acestuia, la data de 31 mai 2021, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă, pentru spălare a banilor, dosar instrumentat de către DIICOT.

În Italia au loc activitățile specifice pentru predarea bărbatului către România.

Potrivit DIICOT, Tribunalul București admisese propunerea de valorificare anticipată, de către Agenția Națională de Administrarea a Bunurilor Indisponibilizate, a patru mașini de lux deținute de bărbat.

Surse juridice au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Alexandru Stoica, care alături de alte persoane montau dispozitive de skimming la bancomate din Statele Unite ale Americii, aflau date de pe cardurile bancare și retrăgeau bani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia clanul dacian