x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Eleganţă + sportivitate = love. C 250 de la Mercedes

Eleganţă + sportivitate = love. C 250 de la Mercedes

de Sebastian S. Eduard    |    07 Noi 2012   •   23:44
Eleganţă + sportivitate = love. C 250 de la Mercedes

Din orice unghi l-ai privi exponentul Clasei C este o încântare. Degajă robusteţe, eleganţă. Poate nu foarte multă forţă (uită-te în fişa tehnică şi o să îţi dai seama iemdiat că greşeşti). Este asociată cu luxul, dar, ceea ce e cel mai bine, nu cu luxul opulent. Ostentativ. Este poate imaginea pe care o ai întipărită în minte atunci când eşti pus să asociezi o siluetă cu brandul Mercedes Benz.

Zilele trecute am testat varianta C 250 CDI 4M BlueEFFICIENCY. Şi am constatat că la calităţile de mai sus mai puţin adăuga una: zgârcenia. Da, propulsorul cu care este echipată varianta nu este numai "verde” (mă rog, să-i zicem albastru, să fim în trend cu denumirea), ci şi economic.  Ca să te convingi de acest trebuie neapărat să faci un test în afara oraşului, prilej cu care vei admira nu numai consumul redus (puţin peste 4l/100km – excelent!) dar şi felul în care suspensiile aşează maşinuţa pe drum.

La interior – nimic de reproşat. Toate la locul lor conform filosofiei Mercedes. Calitatea – cea scontată, că doar nu degeaba mergi într-un premium.
Evident că am păstrat pentru final părţile mai puţin bune. Ca să "simţi” că ai Mercedes ai nevoie, vei constata de o groază de mici – să le spunem "chestii” – care îţi vor mări substanţial nota de plată. De la 37.000 de euro, câte este varianta "basic” până spre 60.000 poţi să-ţi pui "fără număr”: parktronic, trapa panoramică acţionată electric, faruri Bi-Xenon inteligente, încălzire în scaune, navigaţie şi – crème de la crème pachetul AMG…

Noi am testat:
Motorizare: 2.1L/204CP
Cutie: automată, 7 trepte
Viteza maximă: 240kmh
Acceleraţie 0-100kmh: 7.1 s
Consum mixt: 5,4-5,7

×
Subiecte în articol: Mercedes Mercedes C250